فرکانس احساس کم صبری چیست و 2 راه درمان قطعی آن

فرکانس احساس کم صبری

فرکانس احساس کم صبری (Impatience) که معمولاً در افراد جوان‌تر بیش‌تر دیده می‌شود، عامل اصلی خشم و عصبانیت است. وقتی کسی صبور نباشد و بخواهد به یکباره همه چیز را بدست آورد، طبیعی است که نرسیدن به این هدف، او را بشدت خشمگین می‌کند. حتی فرکانس احساس کم صبری می‌تواند باعث بروز احساسات منفی دیگری از جمله احساس ناامیدی و کاهش اعتماد به نفس هم شود. به همین دلیل لازم است تا با تاثیر ارتعاشات احساس کم صبری آشنا شوید. 

در ادامه هم با روش‌های کاربردی می‌توانید این احساس منفی را به تدریج کم و سپس متوقف کنید. 

فرکانس احساس کم صبری یا عجول بودن چیست؟

کم‌صبری و کم‌طاقتی یک فرایند ذهنی و جسمی است که تحت شرایط خاص تحریک و ایجاد می‌شود. این احساس بروز اقدامات قاطعانه را به دنبال دارد. زیرا کم طاقتی یا احساس کم صبری باعث می‌شود خیلی سریع در برابر موضوعات مختلف واکنش نشان دهید. شما انتظار دارید بعد از یک هفته تلاش در آزمونِ مهمی موفق شوید. اما نتیجه آن‌طور که انتظار دارید، پیش نمی‌رود. آزمون را با موفقیت پشت سر نمی‌گذارید. از سوی دیگر به احساس کم صبری و عجول بودن هم مبتلا هستید.

به محض اینکه شکست خوردید، صبر و حوصله برای شرکت مجدد در آزمون بعدی را ندارید. پس به شدت عصبی، ناراحت و غمگین می‌شوید. مدام خود را سرزنش می‌کنید. فکر می‌کنید دنیا به آخر رسیده است. در واقع احساس کم صبری به این معناست که می‌خواهید در همان لحظه همه چیز از آنِ شما شود.

احساس بی‌تابی با عصبانیت شباهت زیادی دارد. چرا که در هر دو احساس، افراد فکر می‌کنند تهدید عمدی خارجی قصد آسیب زدن به آن‌ها را دارند. عصبانیت تا حدی ابراز ترس از تهدید، حمله یا بدرفتاری است. وقتی دچار بی‌تابی و کم صبری می‌شوید، مستعد این هستید که تقریباً همه‌ی موقعیت‌ها را تهدیدآمیز تلقی کنید. از آنجا که بقای خود را با اهداف پیوند می‌زنید، وقتی به هدف دست پیدا نمی‌کنید، عصبی و خشمگین می‌شوید. 

چرا ما بی‌تاب و کم صبر می‌شویم؟

شاید برای شما هم سوال باشد که بدانید چرا گاهی اوقات به احساس کم صبری مبتلا شوید. محققان علم روانشناسی معتقدند چندین عامل در بروز احساس کم صبری تاثیرگذار است که عبارتند از:

عصبی بودن

افرادی که بدون دلیل عصبی می‌شوند، دچار استرس و ترس شدید هستند، تمایل زیادی دارند کارشان در کمترین زمان ممکن است انجام شود. البته انجام نشدن کارشان، باعث تشدید احساس عصبانیت هم می‌شود. 

نداشتن فرصت کافی

وقتی زمان کافی برای انجام برخی از کارهای مهم را ندارید، به احساس کم صبری مبتلا می‌شوید. به خصوص زمانی که مجبور شوید فقط برای چند لحظه کاری را درست انجام دهید. مثل زمانی که یک آزمون مهم در پیش دارید و فقط چند روز به شما فرصت داده شده است.

انتظار بیش از حد

وقتی بیش از حد برای رسیدن به یک هدف صبر می‌کنید، این احساس در شما بیدار می‌شود. برای مثال بیش از حد منتظر شخص یا اتوبوس باشید. وقتی بیش از حد صبر کنید و سپس زمان از دست برود، این احساس بر شما غالب می‌شود که البته کاملاً طبیعی است.


انجام کاری که دوست ندارید

وقتی به کاری مشغول هستید که هیچ علاقه‌ای به انجام آن ندارید، به احساس بی‌صبری و کم حوصلگی مبتلا می‌شوید. درست مثل زمانی که در حال خواندن کتاب خسته کننده هستید و یا در کلاس درس نشسته‌اید. فقط به ساعت نگاه می‌کنید که زمان بگذرد و از این کار دست بکشید.

بدعهدی دیگران و ایجاد فرکانس احساس کم صبری

وقتی کسی به شما قول و وعده می‌دهد اما آن را برآورده نمی‌کند، باعث از دست رفتن صبر و حوصله‌ی شما می‌شود. برای مثال رئیس اداره قول افزایش حقوق یا پاداش را به شما می‌دهد. شما مدام منتظرید که او به وعده‌ی خود عمل کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد، به شدت عصبانی و خشمگین می‌شوید. 

Frequency of feeling-impatience
Frequency of feeling-impatience

برای مطالعه فرکانس احساس گناه کلیک کنید.

انجام چند کار به طور همزمان

وقتی مسئولیت چند کار را به طور همزمان به شما سپرده‌باشند، دچار استرس شده و احساس کم صبری می‌کنید. به خصوص اگر در یکی از کارها تخصص و مهارت کافی را نداشته باشید، بیشتر بی‌حوصله می‌شوید.

اگر در رقابت با دیگران باشید

یکی دیگر از دلایل ابتلا به احساس کم صبری، رقابت کردن است. وقتی با تعداد یا حتی یک نفر در رقابت تنگاتنگ هستید، استرس سبقت‌گرفتن رقیب شما را کم طاقت می‌کند. 

تاثیرات فرکانس احساس کم صبری در زندگی

بی‌طاقتی و بی‌تاب بودن مثل هر احساس دیگری ارتعاشاتی را ایجاد می‌کند. تاثیرات فرکانس‌های احساس کم صبری می‌تواند احساسات منفی دیگری را بوجود آورد. به طور کلی احساس بی‌طاقتی و نداشتن صبر کافی با مؤلفه‌ و احساسات زیر همراه است:

تصورات غلط در مورد ماهیت زندگی

وقتی صبر و حوصله‌ی زیادی نداشته باشید ماهیت زندگی را کوتا‌ه‌نظرانه می‌بینید. زیرا فکر می‌کنید زندگی در همین لحظات و یا امروز خلاصه شده‌است. اگر به هدف خود دست پیدا نکنید، همه چیز تمام‌شده و دیگر زندگی ارزش ادامه ندارد. در واقع یکی از فرکانس‌های احساس کم صبری، کاهش دید شما در مورد آینده است. زندگی را کوتاه و آنی می‌بینید.

احساس ناامیدی و یأس نتایج فرکانس احساس کم صبری

ارتعاشات احساس کم صبری بر روی امیدواری شما هم تاثیر می‌گذارد. به طوری که امید را از بین می‌برد و باعث بروز احساس ناامیدی می‌شود. وقتی در کاری شکست می‌خورید، فکر می‌کنید دنیا به آخر رسیده‌است. آنقدر بی‌حوصله و کم صبر هستید که نمی‌توانید تصور کنید فردا یا فرداهایی در پیش است.

قدرت تحلیل مسائل جهان هستی را ندارید. گاهی در اوج سختی ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که خارج از توان و اراده‌ی ما باشد. همچنین ما قدرت پیش‌بینی نداریم. شاید اگر امروز ورشکسته و بدبخت باشیم، اما فردا اتفاقات خوشایندی بیفتد که زندگی را به گونه‌ی دیگری برایمان رقم بزند.

تصمیم‌گیری‌های اشتباه

احساس کم صبری و عجول بودن باید می‌شود تا انتخاب‌های درست را در زمان اشتباه انجام دهیم. برخی از اتفاقات برای زندگی اهمیت زیادی دارند. اما وقتی قبل از زمان مقرر در مورد آن‌ها تصمیم بگیرید، نتیجه برعکس می‌شود. برای مثال ازدواج یک اتفاق خوش یمن برای همه‌ی افراد است. اما اگر یک نوجوان در سن 15 سالگی ازدواج کند، آیا شانس خوشبختی دارد؟ حال اگر بیشتر صبر کند تا سن 25 سالگی و با دیده‌ی باز برای سرنوشت خود تصمیم بگیرد، کدامیک بهتر است؟

مسلم است که یکی از تاثیرات فرکانس احساس کم صبری باعث از دست رفتن شانس موفقیت می‌شود. زیرا کم حوصلگی و عجول بودن مانع از عاقلانه فکر کردن می‌شود. در واقع باعث می‌شود تا در مدت زمان کوتاه احساسی تصمیم بگیرید. در حالیکه برای تصمیم‌گیری عاقلانه به زمان بیشتری نیاز دارید. 

احساس غم و اندوه

همانطور که گفتیم احساس کم صبری با ترس و احساس عدم امنیت مداوم همراه است. شما وقتی صبور نباشید، فکر می‌کنید شرایط و آدم‌ها بر علیه شما عمل می‌کنند. پس به شدت عصبانی و خشمگین می‌شوید. تاثیر ارتعاشات احساس کم صبری آنجا مشخص می‌شود که امیدی برای تغییر شرایط به نفع خود را ندارید. پس به غم و اندوه مبتلا می‌شوید. 

حتی فرکانس احساس کم صبری و بی‌تابی می‌تواند شما را به انزوا و افسردگی هم مبتلا کند. وقتی امید خود را برای تغییر شرایط و بهتر شدن وضعیت از دست می‌دهید، طبیعی است که به افسردگی هم مبتلا می‌شوید.

تاثیر فرکانس احساس کم صبری بر روی بدن

عجول بودن و نداشتن صبر و حوصله نه تنها روح و روان را درگیر خود می‌کند، بلکه جسم هم تحت تاثیر ارتعاشات احساس کم صبری قرار می‌گیرد. براساس تحقیقات به‌عمل‌آمده، تکنولوژی نه تنها کمکی به بهبود این احساس نکرده، بلکه باعث بدتر شدن این وضعیت نیز شده‌است.

بی صبری و نداشتن تحمل شرایط و موقعیت‌ها، هم به لحاظ روحی و هم به لحاظ فیزیکی مضر است. روانشناسان خانواده معتقدند بین آمار خودکشی با احساس کم صبری ارتباط نزدیکی وجود دارد. افرادی که به محض برخورد با موانع و مشکلات از همه چیز ناامید می‌شوند، اغلب به این کار دست می‌زنند. محققان معتقدند فرکانس احساس کم صبری بر روی بدن تاثیرات منفی می‌گذارد. زمانی که این احساس شدت پیدا می‌کند، عواقب و مشکلات زیر را برای بدن شما بوجود می‌آورد:

تاثیر فرکانس احساس کم صبری بر روی مغز

قطعاً می‌دانید که احساسات (مثبت و یا منفی) می‌توانند نحوه‌ی عملکرد مغز ما را تعیین کنند. وقتی گرفتار احساس کم‌صبری و به دنبال آن ناامیدی و ترس می‌شوید، طبیعی است که مغز قدرت یادگیری، حافظه و بازیابی اطلاعات را از دست می‌دهد. فرکانس احساس بی صبری می‌تواند بر روی عملکرد مغز تاثیر منفی بگذارد.

این احساس سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کند که دو بخش آمیگدال و قشر پیشانی مغز را مختل می‌کند. پس طبیعی است که در زمان ترس، ناامیدی و ناراحتی قدرت یادگیری و یادآوری اطلاعات را از دست بدهید.

 تأثیرات بی‌صبری بر روی سلامت قلب

اگر فرد عجولی هستید و فکر می‌کنید همه چیز باید مطابق با میل شما پیش برود، باید بگوییم که قلب‌تان در معرض خطر است. احساس بی‌صبری و کم حوصلگی باعث بروز غم و اندوه و یا خشم و عصبانیت می‌شود. افراد آرام و صبور خیلی کم عصبانی می‌شوند. در حالی که افراد بی‌حوصله و کم صبر برای هر موضوع ساده‌ای به شدت عصبانی می‌شوند.

بی‌صبری شما را در برابر موضوعات مختلف تحریک‌پذیر کرده و از هر چیزی خشمگین می‌شوید. این در حالیست که اضطراب، استرس و عصبانیت به شدت قلب را درگیر می‌کند. زیرا با افزایش هورمون استرس (کورتیزول و آدرنالین)، ضربان قلب و فشارخون بالا می‌رود. همزمان قندخون افراد نیز بالاتر از حد مجاز می‌رود. بنابراین یکی از تاثیرات احساس کم صبری، احتمال بروز سکته‌ی قلبی است. این مشکل در افرادی که به بیماری‌های قلبی و عروقی و یا فشارخون مبتلا هستند، بیشتر است.

کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن

هورمون‌های شادی از جمله سروتونین در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن تاثیر زیادی دارند. اما هورمون‌ ترس و استرس می‌تواند قدرت این سیستم را کاهش دهد. زیرا در اثر افزایش هورمون ترس و استرس، نورون (انتقال‌دهنده‌های عصبی) از بین می‌روند. در نتیجه سیستم دفاعی هیچ سیگنالی از مغز دریافت نمی‌کند تا در برابر تهدیدات خارجی خود را آماده‌کند. 

پس وقتی کم صبر و بی حوصله باشید، بدنی ضعیف و بیمار خواهید داشت. نداشتن اعصاب شما را در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیر می‌کند. با این حساب ارتعاشات احساس کم صبری می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های جسمی زیادی باشد. 

درمان فرکانس احساس کم صبری و بی‌حوصلگی

روانشناسان از یک خبر خوب پرده برمی‌دارند و معتقدند که صبر و شکیبایی اکتسابی است. پس اگر مدام تحت تاثیر فرکانس احساس بی صبری باشید، باز هم امیدی وجود دارد که بتوانید فرکانس‌های این احساس را متوقف و خنثی کنید. فقط کافیست صبر و حوصله‌ی خود را افزایش دهید. برای این کار روش‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

آماده‌سازی ذهنی برای شرایط خلاف میل

قبل از اینکه در شرایط خلاف میل خود قرار بگیرید، بهتر است ذهن را از قبل آماده‌کنید. وقتی قرار است به دیدار یکی از دوستان خود بروید، بهتر است از قبل با خود کنار بیایید که ممکن است او حرف‌هایی بزند که خلاف میل شما باشد. پس باید قدرت تحمل این حرف‌ها را داشته باشید. خود را راضی کنید که در مقابل شرایط ایجادشده صبور باشید و سریع از خود واکنش نشان ندهید. طرح ذهنی آماده‌شده می‌تواند مثل یک لیدر شما را به سمتی که می‌خواهید هدایت کند.

به محض عصبانیت از محیط فاصله بگیرید

وقتی به دلیل برآورده نشدن هدف، عصبانی می‌شوید، محیط را ترک کنید. نفس عمیق بکشید. به پیاده‌روی بروید و به کارهای سرگرم‌کننده دست بزنید تا اتفاق رخ‌داده را سریع‌تر فراموش کنید. برای مثال در بانک منتظرید کارتان سریع‌تر انجام شود. اما بانک شلوغ است و نوبت به شما نمی‌رسد.

 به‌جای عصبانیت و داد و فریادزدن، محیط را ترک کنید. اگر بخواهید همانجا بمانید مطمئناً خشم و عصبانیت شما بیشتر می‌شود. کمی که آرام‌تر شدید دوباره به محیط قبل بازگردید. به یاد داشته باشید هیچ چیز آنقدر ارزش ندارد که به خاطر آن آرامش خود را سلب کنید. سایر فرکانس احساسات رو بخونید و نظرات خود را برای ما در پایان این مطلب کامنت بذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *