فرکانس احساس قدرت چیست و چطور بفهمیم قدرتمنیدم؟

فرکانس احساس قدرت

فرکانس احساس قدرت (Empowerment) به معنای توانایی شخصی شما برای کنترل زندگی است. در واقع باید آن را عنصری مهم به حساب آورد که شما را ملزم می‌کند تا اهداف معناداری را برای خود تعیین کنید. فرکانس احساس قدرت بر روی مغز و ذهن شما تاثیر می‌گذارد. سپس رفتار شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر می‌خواهید بدانید تاثیر فرکانس احساس قدرت چطور زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

فرکانس احساس قدرت چیست؟

احساس قدرتمند بودن به این معناست که توانایی کنترل تمایلات، تصمیم‌گیری مستقل و کنترل احساسات خود را داشته باشید. افرادی که فاقد این احساس باشند، قادر به کنترل احساسات خود (از جمله خشم) نیستند. آن‌ها اغلب برای تصمیم‌گیری به دیگران متکی هستند. غالباً به خود و تصمیماتشان اعتماد ندارند و بنابراین سعی می‌کنند برای تصمیم‌گیری به دیگران تکیه کنند. 

این احساس با شخصیت وابسته و نداشتن اعتماد به نفس ارتباط دارد. در واقع کسانی که فاقد اعتماد به نفس باشند، احساس قدرت نمی‌کنند. افزایش آگاهی و اطلاعات می‌تواند نقش زیادی در افزایش احساس قدرت داشته باشد. در سطح اساسی این احساس باعث می‌شود تا شما به دیگران اجازه‌ی کنترل و دخالت در زندگی خود را محدود کنید. پس هیچ کس نمی‌تواند بدون رضایت در زندگی شما دخالتی داشته باشد. 

این موضوع کمی ساده به نظر می‌رسد. اما در عمل، روند آن کمی پیچیده است. افرادی که فاقد این احساس هستند ابتدا باید خودآگاهی خود را توسعه دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف‌شان را شناسایی کنند. همچنین به آگاهی و درک اهداف خود نیاز دارند. 

فرکانس احساس قدرت زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بدانید برای رسیدن به اهداف و موفقیت در زندگی، مجبورید به تنهایی تصمیم بگیرید، تلاش کنید و اجازه ندهید افکار منفی دیگران روی شما تاثیر بگذارد. همچنین نباید اجازه دهید دیگران مانعی برای دستیابی به اهداف شما باشند. 

چطور بفهمیم قدرتمند هستیم؟

برای اینکه بفهمید آیا از این احساس قدرت برخوردار هستید یا خیر، باید ابتدا از خود بپرسید که آیا تاکنون توانسته‌اید به اهدافتان دست پیدا کنید یا خیر؟ قطعاً شما در گذشته تصمیمات زیادی برای زندگی خود گرفته‌اید. برای مثال برای مدتی قصد داشتید با ورزش به تناسب اندام برسید. این هدف را بررسی کنید. چقدر در آن موفق بوده‌اید؟ 

میزان موفقیت شما در دستیابی به اهداف یکی از نشانه‌های مهم شدت و یا ضعف احساس قدرت است. آلبرت بندورا (روانشناس کانادایی) در این مورد می‌گوید: «اعتماد به خود نمی‌تواند موفقیت را برای شما تضمین کند. اما اگر احساس قدرت برای انجام آن را نداشته باشید، قطعاً شکست را تضمین می‌کند».

Frequency of feeling power
Frequency of feeling power

 به طور کلی برای این‌که میزان احساس قدرت را در خود بررسی کنیم، باید به دو فاکتور مهم توجه داشته باشید:

واقع بین باشید

غیرممکن است که در زندگی همه چیز خوب و بر وفق مراد ما پیش برود. اگر چه همه موظفیم در زندگی سخت کار کنیم. اما به این معنا نیست که به همه چیز می‌رسیم. گاهی شرایط به گونه‌ای که ما می‌خواهیم رقم نمی‌خورد. به هر دلیلی ممکن است به هدف خود نرسیم. پس نباید شکست را به منزله‌ی نداشتن قدرت بدانیم.

رسیدن به هدف زمان نیاز دارد

یکی دیگر از فاکتورهای مهم برای ارزیابی میزان فرکانس احساس قدرت در خود، توجه به زمان دستیابی است. اهداف با توجه به میزان اهمیت‌شان به زمان نیاز دارند. گاهی ممکن است به چندین سال زمان نیاز داشته باشید تا به هدف خود برسید. گاهی هم اهداف کوچک با کمی صبور بدست می‌آیند. به طور کلی برای ارزیابی میزان توانایی و قدرت خود، باید فاکتور زمان را نیز در نظر بگیریم.

اغلب افراد به دنبال رضایت فوری هستند و می‌خواهند سریع به آنچه که می‌خواهند دست پیدا کنند. شتابزدگی و نداشتن صبر عامل اصلی شکست است. در واقع وقتی سریع خودمان را به جلو پرتاب کنیم، ممکن است به عقب برگردیم.

فرکانس احساس قدرت چطور ایجاد می‌شود؟

احساس قدرت به دو شکل متعادل و افراطی در افراد وجود دارد. افرادی که به شکل افراطی این احساس را دارند، دچار شخصیت خودشیفته، خودخواه و دیکتاتور می‌شوند. اما وقتی این احساس در حد نرمال وجود داشته باشد، شخصیتی مقاوم و با پشتکار بالا ایجاد می‌شود. در واقع احساس قدرت شما را در برابر مشکلات و سختی‌ها مقاوم می‌کند.

وقتی نسبت به ویژگی‌های مثبت خود اطمینان و باور کافی داشته باشید، در برابر هیچ چیز سر خم نمی‌کنید. در واقع شخصیت شما شکننده و ضعیف نمی‌شود. اگر با مانع روبه‌رو شوید، فوری عقب‌نشینی نمی‌کنید. هر کسی ممکن است در زندگی با مشکلات و سختی‌های زیادی روبه‌رو شود، اما از آنجا که به خود اعتماد کافی دارد، در مقابل سختی‌ها مقاومت می‌کند.

برای مطالعه فرکانس احساس قدردانی کلیک کنید.

تاثیر فرکانس احساس قدرت بر روی شخصیت

احساس قدرت وقتی مداوم باشد، تاثیر زیادی بر روی شخصیت می‌گذارد. در واقع باعث ایجاد احساسات دیگری می‌شود که به طور کلی ویژگی‌های شخصی شما را تغییر می‌دهد. از جمله احساساتی که در نتیجه‌ی تاثیر ارتعاشات این احساس ایجاد می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

احساس رضایت

یکی از مزیت‌های فرکانس احساس قدرت، افزایش احساس رضایت است. وقتی احساس می‌کنید که قدرت جسمی و ذهنی بالایی دارید، نسبت به خود احساس بهتری پیدا می‌کنید. در واقع احساس قدرت باعث می‌شود تا از سرزنش و نقد خود دست بکشید. در مقابل خود را فردی صاحب قدرت بدانید که توانایی انجام هر کاری را دارد.

افزایش احساس شادی

یکی دیگر از تاثیرات احساس قدرت، خشنودی و احساس شادی است. وقتی خود را فردی ضعیف و ناتوان ببینید، طبیعی است که انگیزه‌ای برای انجام کار را ندارید. اما با داشتن حس قدرت و توانایی انگیزه‌ی شما برای انجام کارهای مهم و اهداف زیاد می‌شود. پس با این وجود حس شادی هم در شما زیاد می‌شود.

افزایش پشتکار

یکی دیگر از تاثیرات مهم فرکانس احساس قدرت، افزایش پشتکار برای پیگیری و دنبال کردن اهداف است. وقتی توانایی کافی برای مقابله با سختی‌ها را در خود ببینید، طبیعی است که به راحتی از هدف‌های خود دست نمی‌کشید. بلکه مقاوم و استوار در برابر هر مشکلی مقاومت می‌کنید و به تلاش خود ادامه می‌دهید.

افزایش عزت نفس با فرکانس احساس قدرت

اعتماد به نفس و خودباوری یکی از دلایل افزایش احساس قدرت است. اما از سوی دیگر این احساس نقش زیادی در تقویت عزت نفس هم دارد. در این صورت شما احترام و عزت بیشتری را به شخصیت خود می‌گذارید. اگر در زندگی شکست هم بخورید، خود را سرزنش نمی‌کنید. بلکه از شکست درس عبرت می‌گیرید. 

افزایش تعاملات اجتماعی

یک تاثیر فرکانس احساس قدرت افزایش تعاملات اجتماعی است. شما وقتی خود را فردی ضعیف، رنجور و بدبخت توصیف کنید، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهید. در این صورت کم کم از اجتماع فاصله می‌گیرید. زیرا خود را در شأن دیگران نمی‌بینید تا با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. خود را حقیر می‌دانید. اما با افزایش احساس قدرت، انزوا و گوشه‌گیری را کنار می‌گذارید و ارتباط خود را با دیگران بیشتر می‌کنید. 

قدرت تصمیم‌گیری مستقل

وقتی احساس قدرت داشته باشید، نیازی به کمک دیگران ندارید. در این صورت از اتکا و وابستگی دست می‌کشید و به طور مستقل برای زندگی تصمیم‌گیری می‌کنید. فرکانس این احساس شما را به فردی مستقل تبدیل می‌کند که از قید وابستگی رها می‌شوید.

ارتباط فرکانس احساس قدرت با قانون جذب

مارسی شیموف یکی از روانشناسان طرفدار قانون جذب می‌گوید: «شما با داشتن احساس خوب آینده‌ای در مسیر خواسته‌هایتان دارید و بالعکس. قانون جذب همواره و در هر ثانیه مشغول کار است. به هر چیزی که فکر می‌کنید و احساس می‌کنید، آینده شما را می‌سازد. 

feeling-empowerment
feeling-empowerment

پس اگر احساس خوبی دارید، مطمئنا افکار خوبی هم در سر دارید. پس در حال انجام کارهای درستی هستید که باعث انتشار فرکانس‌های نیرومند می‌شود. در این صورت اتفاقات خوب را برای خود جذب می‌کنید».

احساس قدرتمند بودن از افکاری سرچشمه می‌گیرند که شما را فردی توانا می‌دانند. وقتی احساس می‌کنید فرد قدرتمندی هستید، برای خود آرزوهای دور و دراز ترسیم می‌کنید. شما می‌توانید برای زندگی خود هدف‌هایی با سطوح مختلف را ترسیم کنید. اما وقتی قدرتمندتر باشید، به سراغ اهداف بزرگ‌تر و سخت‌تر می‌روید.

قانون جذب هم می‌گوید به هر چیزی که بخواهید می‌توانید آن را بدست آورید. پس حتی اگر هدف‌های بیش از حد رویایی داشته باشید، جای تعجبی ندارد که روزی بتوانید آن‌ها را محقق کنید. ارتعاشات احساس قدرت می‌تواند این اهداف را برای شما به واقعیت تبدیل کند. 

تاثیر فرکانس احساس قدرت بر روی عملکرد مغز

فرکانس احساس قدرت فقط بر روی قانون جذب تاثیر نمی‌گذارد، بلکه حتی جسم را هم درگیر می‌کند. این احساس ابتدا برای مغز سیگنال ارسال می‌کند. سپس سیستم مرکزی عصبی تحت تاثیر پیام‌های دریافتی از احساس قدرت قرار می‌گیرد. این قسمت از بدن که مدیریت سایر اعضا را بر عهده دارد، به محض دریافت سیگنال‌های خوشایند، دستور ترشح هورمون‌های شادی را ارسال می‌کند.

وقتی شما احساس قدرت می‌کنید، مغز فوراً به این نتیجه می‌رسد که بدن هم باید با ذهن هماهنگ باشد. وقتی ذهن قدرت دستیابی به هدف‌های بزرگ را دارد، پس بدن هم باید با آن هماهنگ عمل کند. در این صورت باید انتقال‌دهنده‌های عصبی را بدن افزایش دهد. برای کار دستور ترشح هورمون دوپامین و سروتونین را صادر می‌کند.

همچنین اگر به مشکلات جسمانی مبتلا باشید، هورمون اندروفین را در بدن افزایش می‌دهد. این هورمون در تسکین دردهای جسمانی تاثیر زیادی دارند. پس وقتی ذهن قدرتمند باشد، دردهای جسمانی هم بهبود می‌یابند و شما احساس بهتری دارید. 

وقتی مقدار هورمون‌های شادی در بدن افزایش می‌یابد، قسمت آمیگدال و بخش پیشانی مغز برای بازیابی اطلاعات، حافظه و تصمیم‌گیری به نحو بهتری عمل می‌کند. پس بدون وابستگی به دیگران می‌توانید برای زندگی خود تصمیم بگیرید. تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری‌ها از دیگر تاثیرات مثبت احساس قدرت بر روی بدن است. 

چطور می‌توانیم احساس قدرت را تقویت کنیم؟

همانطور که گفتیم احساس قدرت می‌تواند شما را به فرد موفقی تبدیل کند. زیرا با قانون جذب ارتباط نزدیکی دارد و ارتعاشات آن سیگنال‌هایی را برای کائنات ارسال می‌کند که بازگشت آن باعث جذب موفقیت به سمت شما می‌شود. اما شاید بپرسید چطور می‌توانم این احساس را در خود تقویت کنم؟ برای این کار توصیه‌های زیر مؤثر هستند:

از سرزنش کردن خود دست بکشید

سرزنش کردن خود باعث می‌شود تا تصورتان نسبت به خود، فردی ضعیف حقیر و بدبخت باشد. حتی اگر فرد موفقی باشید، وقتی بیش از حد معمول خود را سرزنش می‌کنید، احساس قدرت را از دست می‌دهید. در همه‌ی افراد این احساس کم و بیش وجود دارد. اما برای تقویت آن ابتدا باید از سرزنش کردن بی‌مورد خود دست بکشید.

حتی در سخت‌ترین شرایط و به دلیل شکست، نباید همیشه خود را در محور و مرکز قرار دهید. بلکه ممکن است عوامل هم مؤثر باشند که باید به آن توجه کنید. تشویق خود بعد از هر اتمام موفقیت‌آمیز کارها راهی است که احساس قدرت را تقویت می‌کند.

مهارت‌های خود را افزایش دهید

افرادی که از خودکارآیی بالایی برخوردار هستند، شرایط دشوار را به عنوان چالش می‌بینند. بنابراین برای مقابله با این شرایط انگیزه‌ی بیشتری می‌گیرند. اگر شما مهارت‌های خود را افزایش دهید، بدون شک احساس بهتری نسبت به خود پیدا می‌کنید. زیرا این مهارت‌ها باعث انجام کارهای مفید و موفقیت‌آمیز می‌شود که تاثیر زیادی در روحیه‌ی شما دارد.

خودباوری راهی برای تقویت فرکانس احساس قدرت

اگر شناخت دقیقی نسبت به خودتان داشته باشید، در لابه‌لای همه‌ی ضعف‌ها، می‌توانید نقاط مثبتی را هم پیدا کنید. ما انسان‌ها ترکیبی از صفات خوب و بد هستیم. وقتی که احساس ضعف می‌کنیم در واقع نیمه‌ی خالی لیوان را دیده‌اید. شما با این قسمت ضعف‌ها را بیش از حد بزرگ‌تر از آنچه که هستند، بزرگ می‌کنید. 

خودشناسی باعث می‌شود تا نگاه واقع‌بینانه‌ای نسبت به خود داشته باشید. پس در کنار ضعف، نقاط مثبت را هم برجسته می‌کنید که طبیعتاً نقش زیادی در شکل‌گیری احساس قدرت دارد. سایر فرکانس احساسات را در سایت عادل دمیرچی بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *