فرکانس احساس دانستن مثبته یا منفی؟ چه مزایا و معایبی داره؟

فرکانس احساس دانستن

فرکانس احساس دانستن (Knowledge) یکی از احساسات رایج است که به دانسته‌های ما در مورد خود، دیگران و دنیای اطراف مربوط می‌شود. این احساس به چالش‌های فکری و معنوی دیگر به شما کمک می‌کند. ارتعاشات احساس دانستن شما را برای واکنش (ترس، فرار، مقابله و عبور) آماده می‌کند. این احساس مثبت می‌تواند آمادگی جسمانی را در مقابل تهدیدات خارجی افزایش دهد. از سوی دیگر قدرت حافظه و همچنین عملکرد آنالیز اطلاعات و سپس تصمیم‌گیری را آسان می‌کند.

فرکانس احساس دانستن چیست؟

یکی از احساسات مثبت است که ایده‌ها و قدرت تصمیم‌گیری ما را در شرایط و موقعیت‌های مختلف افزایش می‌دهد. این احساس با قدرت حافظه ارتباط نزدیکی دارد. روزانه ما با حجم زیادی از اطلاعات روبه‌رو می‌شویم. اما فقط مقدار کمی از این اطلاعات در حافظه‌ی ما باقی می‌ماند. بخش زیادی از اطلاعاتی که در طی روز یاد می‌گیریم، به قسمت ناخودآگاه ذهن هدایت می‌شود. سپس برخی از رفتارها و واکنش‌های ما را هدایت می‌کنند.

جالب است بدانید بسیاری از افراد مدعی داشتن این احساس هستند. ممکن است در اطراف خود کسانی را مشاهده کنید که مدعی داشتن اطلاعات کافی هستند. اما واقعیت امر این است که اطلاعات و دانش آن‌ها ممکن است درست نباشد. در اغلب موارد افراد مدعی احساس دانش، هیچ اطلاعاتی در مورد موضوع مورد نظر ندارند. 

دانستن یه ارتعاش واقعیه یا توهمی؟

فرکانس احساس دانستن واقعی است و شما را در برابر محیط پیرامون و حوادثی که ممکن است رخ دهند، آماده می‌کند. این احساس از همان سنین کودکی ایجاد و سپس تقویت می‌شود. برای مثال یک نوزاد هیچ درکی از قدرت سوزانندگی آتش ندارد. اما یک کودک 5 ساله این موضوع را به خوبی درک می‌کند. زیرا کودک بعد از 5 سال اطلاعات و تجارب زیادی در مورد آتش بدست می‌آورد. 

Frequency of feeling knowledge
Frequency of feeling knowledge

احساس یادگیری و دانستن گاهی در طی چند ثانیه اتفاق می‌افتد. برای مثال پیدا کردن منبع نور بر روی دیوار کار سخت و زمان‌بری نیست. اما افزایش اطلاعات در مورد شغل و یا حیطه‌ی پزشکی به سال‌ها تلاش نیاز دارد و یک عمر فردی را درگیر خود می‌کند. اگر چه این احساس همیشگی و پایدار است. اما ممکن است از یک موضوع به موضوع دیگری منتقل شود.

برای مثال در گذشته برای شما احساس دانستن در مورد هنر نقاشی وجود داشته است. اما اکنون هیچ علاقه‌ای به این کار ندارید و به جای آن به کسب اطلاعات در مورد موسیقی بیشتر علاقه دارد. دلیل تغییر احساس دانستن در واقع تغییر علاقمندی‌های ماست.

فرکانس احساس دانستن چطور ایجاد می‌شود؟

این احساس مثل هر احساس مثبت دیگری با مزیت‌های زیادی همراه است. در واقع می‌تواند در چالش‌های روزمره مانند پاسخ به تهدیدات و ایجاد روابط، نقش ایفا کند. ما انسان‌ها در مقایسه با موجودات دیگر، با دانش بسیار کمی متولد می‌شویم. اما پتانسیل هوش عظیمی داریم. احساساتی از قبیل تعجب، علاقه، سردرگمی و هراس در ابتدا شکل می‌گیرند و به ما نشان می‌دهند که اتفاقات ناگواری در حال رخ دادن است که باید به آن‌ها توجه کنیم.

سپس همین احساس به ما انگیزه یادگیری چیزهای جدید و درک جهان چگونگی عملکرد آن را می‌دهند. از نظر روانشناسان احساسات به مبارزه، واکنش و حتی فرار ما از عوامل خطرساز کمک می‌کنند. اما مزیت آن‌ها فقط این نیست. بلکه باعث افزایش کنجکاوی ما برای کسب اطلاعات بیشتر هم می‌شوند. 

از سوی دیگر کنجکاوی مهم‌ترین انگیزه‌ی ما برای دانستن است. وقتی در مورد یک موضوع اطلاعات کافی داشته باشیم، ذهن ما به همان اطلاعات بسنده نمی‌کند. بلکه کنجکاوی و انگیزه‌ی آن برای کسب اطلاعات بیشتر افزایش می‌یابد. برای مثال ممکن است شما در طی روز بارها و بارها در مورد یک مسئله اطلاعات بدست آورید. اما روزهای بعد با خود نمی‌گویید دیگر نیازی به اطلاعات جدید ندارم. بلکه کنجکاوی شما حتی بیشتر هم می‌شود. این احساس دارای ارتعاشاتی که ذهن و جسم را درگیر خود می‌کند.

به طور کلی تعجب، علاقه، گیجی و هراس ناشی از اتفاقاتی غیر منتظره، پیچیده و ذهنی هستند. سپس انگیزه‌ی یادگیری را افزایش می‌دهند. خواه مدت یادگیری در طول یک ثانیه طول بکشد (مانند پیدا کردن منبع صدای بلند) و یا بیش از یک عمر (مانند درگیرشدن در سرگرمی‌ها و علاقمندی‌ها).

قدرت فرکانس احساس دانستن چقدر است؟

احساس دانستن قدرت فوق‌العاده‌ای بر روی سایر احساسات دارد. حتی فرکانس احساس دانستن می‌تواند شخصیت، رفتار و تصمیم‌گیری‌های شما را تحت تاثیر قرار دهد. شما وقتی اطلاعات درستی در مورد واکنش دیگران نسبت به یکی از رفتارهای خود را داشته باشید، می‌توانید به راحتی تصمیم بگیرید که در آینده چطور رفتار کنید تا میزان اصطکاک در تعاملات کاهش یابد.

فرکانس احساس دانستن بر روی خوشبختی، ترس، عصبانیت و غم و اندوه تاثیر می‌گذارد. میزان قدرت این احساس تا جایی است که به یادگیری، کاوش و بازتاب اطلاعات کمک می‌کند. داشتن اطلاعات و آگاهی با تاکید بر بررسی علل، عواقب و تفاوت‌های فردی شما را برای رویارویی با مسائل و موضوعات پیش‌بینی نشده آماده می‌کند. 

برای مطالعه سایر فرکانس احساسات کلیک کنید.

Frequency of feel knowing
Frequency of feel knowing

احساس دانستن که همراه با انگیزه‌ی کسب اطلاعات بیشتر همراه است، به شما در یادگیری چیزها، ایده‌ها و افراد جدید کمک می‌کند. در عین حال تجربیات شخصی شما را تا حدی زیادی بالا می‌برد. قدرت فرکانس احساس دانستن فقط باعث مدیریت بدن (ترس، عصبانیت و خوشبختی) نمی‌شود. بلکه ذهن را هم سرگرم می‌کند. در واقع این احساس باعث می‌شود تا موضوعی برای یادگیری اطلاعات جدید ایجاد شود. 

فرکانس احساس دانستن به همان اندازه که با اطلاعات شخصی و عمومی همراه می‌شود، به افزایش این اطلاعات نیز کمک می‌کند. به عنوان مثال، وقتی یک اتفاق غیر عادی و تعجب‌آور رخ می‌دهد، شما به دنبال این هستید که چرا آن اتفاق رخ داده است؟ 

تاثیر فرکانس احساس دانستن بر روی ذهن

احساسات ما به دو بخش منفی و مثبت تقسیم می‌شوند. احساس غم و ناامیدی، ترس و غم و اندوه احساسات منفی و احساس امیدواری، خوشبختی، تفکر مثبت و احساس رضایت همه مثبت هستند. احساس دانستن می‌تواند هر دو طیف از احساسات مثبت و منفی را تحت تاثیر قرار دهد.

اما از آن جهت دانستن در ردیف احساسات مثبت قرار می‌گیرد که شما را برای مقابله با تهدیدات پیش‌بینی نشده آماده می‌کند. برای مثال ممکن است کسب یک خبر در مورد حادثه‌ای تلخ در شهر باعث ترس و تعجب شما شود. اما این ترس و تعجب باعث می‌شود تا دامنه‌ای اطلاعات شما در مورد چگونگی وقوع همان حادثه بالا برود و در نتیجه از بروز چنین حادثه‌ای پیشگیری کنید. 

از نظر روانشناسان حتی زمانی که فرکانس احساس دانستن باعث ایجاد ترس، تعجب، وحشت و سردرگمی شود، باز هم باید آن را احساسی مثبت محسوب کرد. زیرا در همان لحظه و شرایط باعث تغییر حالات شما و ایجاد استرس می‌شود. اما با گذشت زمان به اطلاعات مفید تبدیل می‌شوند.

برای کودکی که در سن 6 سالگی دستش در اثر بازی با چاقو بریده است، ترس از برندگی چاقو در ذهن ایجاد می‌شود. در همان لحظه کودک با گریه و ترس نسبت به این اتفاق واکنش نشان می‌دهد. اما در بزرگسالی او از این اتفاق به عنوان یک تجربه‌ی خود یاد می‌کند. 

مزیت احساس دانستن برای ما چیست؟

تاثیر ارتعاشات احساس دانستن می‌تواند ما را برای مدیریت وظایف کمک کند. این احساس انگیزه‌ی کسب اطلاعات بیشتر و یادگیری را در سطح وسیعی افزایش می‌دهد. شما وقتی در مورد همسایه‌ی خود هیچ شناختی نداشته باشید و یا ندانید چند نفر در خانه‌ی آن‌ها زندگی می‌کند، برایتان اهمیتی ندارد که چه لباسی و از چه برندی خرید می‌کنند. اما وقتی در مورد سیلبریتی‌ها اطلاعاتی را در اینستاگرام می‌بینید، فوراً روی آن کلیک می‌کنید. چرا؟

زیرا پیش‌تر با سیلبریتی آشنایی پیدا کرده‌اید. حالا به دلیل داشتن اطلاعات قبلی، باز هم می‌خواهید در مورد او بیشتر بدانید؛ او چه برندی می‌پوشد؟ به چه چیزی علاقه دارد؟ در چه سالی متولد شده است و …. . 

اگر چه گاهی کسب اطلاعات در مورد یک موضوع برایتان بی‌فایده است، اما در بسیاری از مواقع هم می‌تواند ما را به یک متخصص تبدیل کند. پس باید آن را یک احساس مثبت با مزیت‌های فراوان بدانیم. بی‌فاید بودن برخی از نتایج این احساس، به دلیل نداشتن کنترل کافی بر روی کنجکاویِ ما رخ می‌دهد و هیچ ارتباطی با احساس دانستن ندارد.

دو مزیت اصلی تاثیر فرکانس احساس دانستن عبارتند از:

افزایش یادگیری و تحریک قوه‌ی کاوش

انسان موجودی ذاتاً کنجکاو است. به یک نوزاد 6 ماهه فکر کنید که وقتی کسی او را از فاصله‌ی یک متری صدا می‌زند، به دنبال منبع صدا چشم‌ها و سر خود را حرکت می‌دهد. نوزاد بدون اینکه چیزی در مورد کنجکاوی و کسب اطلاعات یاد گرفته باشد، می‌خواهد در مورد آن بیشتر بداند. 

هر چقدر این نوزاد بزرگ‌تر می‌شود علاقه‌ی او برای افزایش دانستن و اطلاعات بیشتر افزایش می‌یابد. در واقع کارکرد فرکانس احساس دانستن این است که باعث می‌شود شما را با چیزهای عجیب، غریب، ناآشنا و جدید درگیر کند. چیزهای جدید ممکن است ترسناک و نگران‌کننده هم باشند. به طوری که به محض دریافت اطلاعات از آن دوری کنید.

 اما اگر قرار باشد این جنبه از تاثیر ارتعاشات احساس دانستن را منفی بدانیم، قطعاً شما از یادگیری چیزهای جدید اجتناب می‌کردید. پس نه تجربه‌ای بدست می‌آوردید و نه اطلاعات جدید.

افزایش علاقه برای یادگیری

چیزهای غیرمنتظره، ناآشنا، پیچیده و جالب می‌توانند باعث برانگیختن علاقه شوند. تاثیر اصلی علاقه هم کشف است که به ساخته شدن علوم جدید می‌انجامد. اگر تاثیر ارتعاشات احساس دانستن نبود، مطمئناً امروز چیزی به نام دانش وجود نداشت. در واقع این احساس علاقه‌ی انسان‌ها را به دانستن و اکتشاف زیاد می‌کند.

Frequency of feeling knowing
Frequency of feeling knowing

تحقیقات نشان می‌دهد که علاقه‌ای که در نتیجه‌ی فرکانس‌های این احساس ایجاد می شود، باعث یادگیری سریع، عمیق، بهتر و لذت‌بخش‌تر می‌شود. 

افزایش اعتماد به نفس

یکی دیگر از مزیت‌های احساس دانستن، بالا رفتن اعتماد به نفس است. وقتی در مورد موضوعی اطلاعات کافی داشته باشیم، با اعتماد کامل می‌توانیم در مورد آن صحبت کنیم. در مورد حوادث و وقایع هم می‌توانیم با اعتماد بیشتری تصمیم‌ بگیریم. در واقع تصمیم‌گیری ما تا حد زیادی تحت تاثیر این احساس قرار دارد. میزان اطلاعات در حافظه و نحوه‌ی ارزیابی این اطلاعات در چگونگی تصمیم‌گیری تاثیر می‌گذارد.

فردی که اطلاعات بیشتری در یک حوزه دارد، قاعدتاً با اعتماد به نفس بیشتری تصمیم‌گیری می‌کند. از سوی دیگر بخشی از فرکانس احساس دانستن بر روی شناخت خود صرف می‌شود. همه‌ی ما می‌خواهیم خصوصیات خود را بیشتر و بهتر بشناسیم. پس این شناخت می‌تواند به افزایش روحیه‌ی خودباوری بینجامد. 


تاثیر فرکانس‌ احساس دانستن بر روی بدن

همانطور که گفتیم تاثیرات و نقش فرکانس احساس دانش به دو شکل خود را نمایان می‌کند:

  • احساس ترس، تعجب، شگفتی و غم و اندوه 
  • احساس شادی، رضایت از خود و خوشبختی 

بروز احساسات منفی در نتیجه‌ی دانستن

احساسات منفی زمانی ایجاد می‌شود که اطلاعات غیرمنتظره‌‌ای به گوش ما می‌رسد. حتی ممکن است این اطلاعات شامل خبرهای خوب هم باشد. اما با این وجود هیجانات ما افزایش می‌یابد و باعث ترشح هورمون کورتیزول در بدن می‌شود. درست مانند دیدار یک دختر با مادرش بعد از چند سال. اگر چه این دیدار برای هر دو طرف خوشایند و خوشحال‌کننده است، اما با هیجان، ترس و استرس همراه می‌شود.

فرکانس احساس دانستن در این مواقع بدن را برای مقابله با هر تهدید خارجی آماده می‌کند. اما وقتی اطلاعات بیش از حد تعجب‌آور باشد و ترس بیشتری را به همراه داشته باشد، آمادگی بدن به ضعف تبدیل می‌شود. زیرا هورمون‌هایی که در اثر استرس و ترس ترشح می‌شوند باعث کاهش کارآیی مغز، افزایش اسید معده، ضعف سیستم ایمنی بدن، افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون هستند. پس افزایش تاثیر ارتعاشات دانستن سلامت جسمانی را به خطر می‌اندازد.

بروز احساسات مثبت در نتیجه‌ی دانستن

بخش دیگری از تاثیر ارتعاشات احساس دانستن به بروز احساسات خوب مثل شادی، حس خوشبختی و رضایت از خود می‌انجامد. این حس همراه با سلامت بدن همراه می‌شود. شما زمانی که خبر خوشحال‌کننده‌ای را دریافت می‌کنید، به ناگهان احساس شادی سر تا پای وجودتان را فرا می‌گیرد. در این زمان به مغز سیگنال‌هایی ارسال می‌شود که در نتیجه‌ی آن میزان هورمون دوپامین و سروتونین را در بدن افزایش می‌دهد.

احساس دانستن در مورد علاقمند‌ی‌ها و اطلاعاتی که به شادی منجر می‌شود، به بهبود عملکرد قلب، سیستم گوارش و قسمت آمیگدال و قشر پیشانی مغز کمک می‌کند. در واقع یکی از نقش‌های مثبت احساس دانستن بر روی سلامت بدن است. مطالعه فرکانس احساس شادی و راه های تقویت اون رو از دست ندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *