فرکانس احساس امیدواری چیست | مسیر خوشبختی پیدا کنید

فرکانس احساس امیدواری

فرکانس احساس امیدواری مبحثی است که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم.

هر کسی در زندگی خود بارها احساس امیدواری را تجربه می‌کند. این احساس به شما انگیزه می‌دهد تا به دنبال امکانات و فرصت‌های جدید باشید. فرکانس احساس امیدواری وقتی ایجاد می‌شود که همیشه در زندگی وجود داشته باشد و به جزئی از شخصیت شما تبدیل شود. در واقع اطرافیان شما را به عنوان یک فرد امیدوار بشناسند. ارتعاشات این احساس می‌تواند جسم و روان را تحت تاثیر قرار دهد. این احساس با قانون جذب هم ارتباط نزدیکی دارد. 

اگر می‌خواهید بدانید فرکانس احساس امیدواری چطور زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و سرنوشت شما را تعیین می‌کند، این مطلب را تا انتها بخوانید.

احساس امیدواری چیست؟

احساس امیدواری (Hopefulness) به معنای حس خوشایندی است که نسبت به آینده‌ی خود داریم. این حس می‌تواند در بهترین شرایط و حتی سخت‌ترین شرایط هم ایجاد شود. افراد امیدوار کسانی هستند که حتی در سخت‌ترین شرایط هم امید را در دل خود زنده نگه می‌دارند. 

داشتن امید ما را ترغیب می‌کند تا در برابر موانع، مشکلات، شکست‌ها و ناکامی‌ها سخت کار کنیم. چرا؟ زیرا در سخت‌ترین زمان‌ها هم می‌توانیم آینده‌ای روشن را احساس کنیم. پس برای دستیابی به آن تلاش می‌کنیم. این احساس قدرت انگیزه‌ی ما را چند برابر می‌کند. یک زندانی به امید اینکه روزی از بند خلاص شود، در زندان دوام می‌آورد. او هر روز در ذهن خود لحظه‌ی آزادی و رهایی را مجسم می‌کند. شوق این لحظه تحمل زندان و سختی‌ها را برایش آسان می‌کند. 

البته ممکن است گاهی نیز دچار ناامیدی شویم. مهم این است که امیدواری بتواند ناامیدی را شکست دهد. امیدواری باعث درمان افسردگی، از بین رفتن غم و اندوه، به دست آوردن انگیزه و در انرژی بیشتر می‌شود. در واقع احساس امیدواری یک منبع از فرصت برابر است که برای همه به یکسان توزیع شده است. اما برخی از آن به خوبی استفاده می‌کنند و برخی هم قدرت استفاده از این فرصت را ندارند. 

افراد امیدوار چه ویژگی‌هایی دارند؟

روانشناسان معتقدند که افراد امیدوار معمولاً عمل‌گرایانه‌تر هستند و توانایی بیشتری برای مقابله با مشکلات دارند. امید با وقایع مثبتی مثل پیشرفت تحصیلی، موفقیت شغلی، بهبود روابط خانوادگی و سلامت جسمانی همراه است. به همین دلیل افراد امیدوار موفق‌تر از افراد ناامید هستند. 

افرادی که همیشه به آینده و زندگی امیدوار هستند، ویژگی‌های زیر در آن‌ها به خوبی دیده می‌شود:

 افراد امیدوار شاد و سرزنده هستند

افرادی که به زندگی آینده‌ی خود امیدوار هستند، همیشه شادند. حتی وقتی در سخت‌ترین شرایط زندگی قرار بگیرند، به دلیل سوی امیدی که در آن‌ها وجود دارد، شادی و سرزندگی خود را حفظ می‌کنند. 

افراد شاد و صبوری هستند

این افراد به دلیل اینکه می‌دانند بعد از هر سختی، آسانی است و یا بعد از هر تلاشی، نتیجه‌ای مطلوب در انتظارشان است، بی‌جهت اوقاتشان تلخ نمی‌شود. این افراد برای دستیابی به هدف صبر و حوصله‌ی زیادی دارند. زود خسته نمی‌شوند.

افراد امیدوار تلاشگرند

امیدوار بودن به این معنا نیست که فقط به آینده‌ی خوب فکر کنید. افراد امیدوار عمل‌گرا هستند. به دلیل ذهن آزاد و رهایی که دارند، برای دستیابی به آینده‌ای زیبا تلاش می‌کنند. امید برای آن‌ها تخیل و رویا نیست. بلکه به معنای خوش‌بین بودن است که تحمل سختی‌های امروز را برایشان ممکن می‌کند.

Frequency of hoping
Frequency of hoping

فرکانس احساس امیدواری چطور ایجاد می‌شود؟

برای امیدوار شدن، دلایل زیادی وجود دارد. افرادی که امیدوارند، همیشه یک دلیل منطقی پیدا می‌کنند. همیشه طیف گسترده‌ای از تجربیات، موفقیت‌های گذشته، خانواده و وعده‌های آینده می‌تواند باعث امیدوارتر شدن شود. حتی چیزهای کوچک هم در افزایش احساس امیدواری تاثیرگذارند. 

از نظر برخی از محققان علم روانشناسی حتی طنز و خنده هم می‌تواند باعث افزایش حس امیدواری شود. به طوری که اگر در طی روز شاد و خندان باشید، این احساس در شما افزایش می‌یابد. برای مثال تماشای یک فیلم خنده‌دار تاثیر زیادی در افزایش احساس امیدواری دارد. 

پیش بینی اهداف خاص آینده نیز تاثیر زیادی در افزایش این احساس دارد. زیرا باعث می‌شود خود را در همان موقعیت قرار دهید. یک شادی لحظه‌ای و عمیق ذهن را فرا می‌گیرد و شما را نسبت به آینده امیدوار می‌کند.

تاثیر فرکانس احساس امیدواری بر روی شخصیت

وقتی برای مدت طولانی یک احساس را داشته باشید، این احساس ارتعاشاتی دارد که بر روی شخصیت شما تاثیر می‌گذارد. در واقع امیدواری باعث ایجاد احساسات دیگری هم می‌شود که عادات، رفتار و تعاملات شما را تغییر می‌دهد. احساسات جدید هم شخصیت شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. احساس امیدواری هم این قدرت را دارد که باعث تغییر زندگی شما شود.

خوش‌بینی، بدست آوردن انگیزه، مشخص کردن هدف و عمل‌گرا شدن از جمله احساساتی است که در نتیجه‌ی احساس امیدواری ایجاد می‌شوند. براساس نظر روانشناسان افراد زیادی می‌توانند به زندگی امیدوار باشند. اما تنها عده‌ی کمی از آن‌ها زندگی‌شان تحت تاثیر امیدواری قرار می‌گیرد.

زیرا بیشتر آن‌ها فقط تفکر امیدوارانه‌ی بدون عمل دارند. احساس امیدواری باید انگیزه و تلاش را بیشتر کند. در غیر این صورت نمی‌توان آن را احساس واقعی به حساب آورد. امیدواری باعث از بین رفتن احساسات دردناک مثل ترس یا تردید نمی‌شود. بلکه امید در کنار این احساسات، شخصیت شما را تغییر می‌دهد. 

یکی از تاثیرات مهم ارتعاشات احساس امیدوار، مشخص کردن هدف و برنامه‌ریزی است. وقتی بدانید آینده‌ی شما مشخص و قابل دستیابی است، برای دستیابی به آن مسیر مشخص می‌کنید تا سریع‌تر به آن برسید. 

تاثیر فرکانس احساس امیدواری بر روی زندگی

ارتعاشات امید می‌تواند کلیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. این احساس از طریق مولفه‌های زیر زندگی شما را تغییر می‌دهد:

افزایش امیدواری در زندگی

امیدواری و بهره‌وری دو مفهوم به هم پیوسته هستند. افزایش یکی باعث تقویت دیگری می‌شوند. از نظر محققان روزهایی که بیشتر کار می‌کنید، حس قوی‌تری نسبت به هدف خود دارید. بنابراین با انرژی بیشتری برای رسیدن به آنچه می‌خواهید دست پیدا کنید. 

افزایش انرژی برای دستیابی به خوشبختی

همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، احساس امیدواری با مفهوم خوشبختی پیوند خورده است. سه عنصر اصلی امید شامل دستیابی به هدف، احساس قدرت و شناسایی راه‌های دستیابی به هدف است. کار کردن و تلاش برای اهداف معنادار زندگی یکی از مهم‌ترین راهکارهایی است که افراد شاد از آن استفاده می‌کنند.

فرکانس امیدواری Hopefulness
فرکانس امیدواری Hopefulness

در یک مطالعه مشخص شد که امید باعث افزایش حس رضایت افراد از موقعیت فعلی‌شان می‌شود. در عین حال احساس شادی را نیز در آن‌ها افزایش می‌دهد. به همین دلیل است که برای دستیابی به هدف انرژی بیشتری پیدا می‌کنند.

 

تاثیر فرکانس احساس امیدواری بر روی سلامت جسمانی

سلامت جسم با سلامت روح و روان ارتباط نزدیکی دارد. افرادی که از نظر جسمانی بیمار و ضعیف هستند، ذهن و روان آن‌ها هم درگیر می‌شود. وقتی کسی به یک بیماری صعب‌العلاج مبتلا می‌شود، امید خود را نسبت به آینده از دست می‌دهد. شانس امیدوار شدن در افراد سالم نسبت به افراد بیمار بسیار بیشتر است. متقابلاً امیدواری هم می‌تواند به سلامت جسمانی کمک کند. 

به طور کلی هر احساس مثبتی دارای انرژی زیادی است که به سلول‌های بدن منتقل می‌شود. شما با احساسات مثبت در واقع انرژی درونی خود را افزایش می‌دهید. انگیزه‌ی کار کردن و زحمت نتیجه افزایش انرژی درون سلولی است. از سوی دیگر احساس امید شادی و سرزندگی را تقویت می‌کند. این عامل تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری‌ها دارد.

 براساس تحقیقاتی که بر روی استرس و ترس صورت گرفته است، این دو احساس باعث افزایش هورمون کورتیزول در بدن می‌شود. افزایش میزان این هورمون از حد نیاز بدن تاثیر منفی بر روی سلامت جسمانی دارد. همچنین این احساس روند پیری را کندتر می‌کند.

این احساس از دو طریق بر روی سلامت جسمانی تاثیر می‌گذارد:

تاثیر امیدواری بر روی عملکرد مغز

مغز نسبت به درک آگاهانه از وقایع آینده حساسیت زیادی نشان می‌دهد. آزمایشات بالینی زیادی برای بررسی تاثیر ارتعاشات احساس امیدواری بر روی مغز انجام شده است. برخی از داروهایی که برای درمان افسردگی مصرف می شوند، در واقع دارونما هستند که عوارض جانبی زیادی هم برای بیماران ایجاد می‌کنند.

این احساس باعث افزایش سطح هورمون سرتونین و دوپامین در بدن می‌شود. به محض اینکه کمی امیدوار می‌شوید، سیگنال‌های آن بر روی مغز تاثیر می‌گذارد. سپس مغز دستور ترشح هورمون‌های شادی‌آور را می‌دهد. این هورمون‌ها تعداد نورون‌ها (انتقال‌دهنده‌های عصبی) را افزایش می‌دهند. 

آمیگدال و قشر پیشانی که از مهم‌ترین قسمت‌های مغز هستند، تاثیر زیادی در بازیابی اطلاعات، حافظه و یادگیری دارند. وقتی احساس امیدواری می‌کنید، این دو قسمت فعال‌تر از قبل می‌شوند. پس انرژی و قدرت یادگیری شما افزایش می‌یابد.

تاثیر فرکانس احساس امیدواری بر روی قلب

قلب یکی دیگر از قسمت‌هایی است که تحت تاثیر امیدواری قرار دارد. البته احساس شادی و هیجان بیش از حد برای قلب مفید نیست. زیرا حتی هورمون‌های شادی هم باعث بالا رفتن ضربان قلب، افزایش فشارخون و تپش قلب می‌شوند. با این وجود مقدار کمی از احساس امید می‌تواند با افزایش جریان خون، عملکرد قلب را بهبود ببخشید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

هورمون‌های شادی که در نتیجه‌ی تاثیر ارتعاشات احساس امیدواری در بدن ترشح می‌شوند، نقش زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. وقتی پیام‌رسان‌های عصبی در بدن افزایش می‌یابند،
این سیستم می‌تواند خود را برای مقابه با تهدیدات خارجی آماده کند.

تسکین درد جسمانی

یکی از هورمون‌هایی که در نتیجه‌ی احساس امید در بدن ترشح می‌شود، اندورفین است. این هورمون تاثیر زیادی در تسکین درد و بیماری دارد. در واقع مثل یک مورفین طبیعی عمل می‌کند. اما فقط زمانی تولید می‌شود که به تغییر وضعیت و یا دستیابی به هدف امید داشته باشید. حس شادی این هورمون را در بدن افزایش می‌دهد.

چطور احساس امیدواری را افزایش دهیم؟

با توجه به تاثیر فرکانس احساس امیدواری در سلامت ذهن و جسم، تقویت آن می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند. چندین راهکار برای افزایش این احساس وجود دارد. البته از نظر ما مهم‌ترین راه‌های تقویت امید عبارتند از:

تغییر انتظارات و توقعات

تا وقتی منتظر کمک دیگران بمانید، زندگی شما تغییر نمی‌کند. اطرافیان (حتی والدین) هر چقدر هم که دلسوز باشند، باز هم اطلاعات جامعی از خواسته‌های ما ندارند. از سوی دیگر آن‌ها فرصتی برای همیشه بودن در کنار ما را ندارند. تا وقتی قدرت تصمیم‌گیری مستقل را نداشته باشید، با منتظر دیگران بمانید. 

اگر می‌خواهید زندگی آن طور که می‌خواهید پیش برود، باید شخصاً و به طور مستقل برای آن تلاش کنید. از توقعات نابجا بپرهیزید و توان خود را افزایش دهید.

افزایش اعتماد به نفس

روحیه‌ی خودباوری تاثیر زیادی در افزایش احساس امیدواری دارد. زیرا آنقدر به توانایی‌ها و استعدادهای درونی خود اطمینان دارید که هیچ نیرو و عامل خارجی نمی‌تواند مانعی برای موفقیت شما باشد. اگر به شرایط یا کمک دیگران امیدوار هستید، باید بگوییم این امید مقطعی است. وقتی به دلیل ناتوانی شخصی از همه چیز ناامید می‌شوید، تنها اعتماد به نفس است که می‌تواند امید را در دل شما زنده کند. 

خوش بینی و تفکر مثبت داشته باشید

از نظر گروهی از محققان، بدبینی تمایلی گذرا نیست. بلکه می‌تواند تاثیر مداومی بر روی روحیات و زندگی شما داشته باشید. افکار منفی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند تا بتوانید آن‌ها را از زندگی خود بیرون کنید. تفکرات مثبت و خوش‌بینی که مفاهیمی مرتبط با احساس امیدواری هستند، می‌توانند انگیزه‌ی شما را افزایش دهند.

حتی اگر قلباً سویی از امید در دلتان باشد، اما هیچ انگیزه‌ای نداشته باشید، فایده‌ای به حالتان ندارد. اما وقتی امید را با خوش‌بینی و تفکر مثبت ترکیب می‌کنید، انگیزه هم به دنبال آن می‌آید. این انگیزه می‌تواند انرژی شما را برای تلاش و زحمت افزایش دهد. 

برای تقویت فرکانس احساس امیدواری به خوبی‌ها و اتفاقات تلخ گذشته فکر کنید

وقتی به خوبی‌های گذشته و خاطرات خوب خود فکر می‌کنید، احساس شادی جای خود را در ذهن باز می‌کند. در عین حال وقتی به این فکر می‌کنید در گذشته روزهای خوب زیادی داشته‌اید، حتماً این فکر هم در ذهن می‌آید که در آینده هم روزهای خوبی خواهید داشت. خاطرات بد و اتفاقات ناگواری هم که در گذشته افتاده و تمام‌ شده‌اند، در افزایش احساس امیدواری تاثیر زیادی دارند.
برای مطالعه فرکانس احساس ناامنی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *