فرکانس احساس استقلال چیست و تاثیر آن در زندگی

فرکانس احساس استقلال independence

فرکانس احساس استقلال (Freedom) به معنای قدرت تصمیم‌گیری مستقل از دیگران است. این احساس با قدرت و توانایی درونی شما ارتباط نزدیک دارد. هر چقدر احساس توانمندی بیشتری داشته باشید، در تصمیم‌گیری‌ها مستقل از دیگران عمل می‌کنید. اما براستی در پشت صحنه‌ی ذهن چه اتفاقی می‌افتد که باعث می‌شود احساس استقلال کنید؟ حتی فرکانس این احساس هم بر روی سایر احساسات و ویژگی‌های شخصیتی تاثیر می‌گذارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بین ارتعاشات احساس استقلال و قانون جذب هم ارتباط نزدیکی وجود دارد.
اگر می‌خواهید در مورد این احساس و نقش فرکانس‌های آن بر روی ذهن، روان و سرنوشت خود بدانید، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

احساس استقلال چیست؟

احساس استقلال به یکی از ویژگی‌های شخصیتی گفته می‌شود که به شما کمک می‌کند بدون نیاز به دیگران، برای زندگی خود تصمیم بگیرید. ظهور استقلال شخصیتی یک روند رشدی است که در طی زندگی ایجاد می‌شود. این احساس از همان دوره‌ی کودکی با رفتاری که والدین با فرزند خود دارند، تشکیل می‌شود. در هر مرحله از رشد این احساس تکامل پیدا می‌کند.
استقلال شخصیتی یک نظم طبیعی است که در طول رشد باعث می‌شود شما از آدم‌ها و پدیده‌های اطراف خود به راحتی دل بکنید. برای مثال یک جوان 18 ساله که برای ادامه‌ی تحصیل راهی یک شهر دور می‌شود و قادر است از خانواده جدا شود، در واقع او به استقلال شخصیتی رسیده است.

این فرکانس استقلال با افزایش سن شدت می‌یابد. برخلاف بسیاری از احساسات که ممکن است در کودکی و نوجوانی شدت بیشتری داشته باشند، احساس استقلال و عدم وابستگی با افزایش سن بیشتر می‌شود. برای مثال احساس ترس و بدگمانی در کودکی و نوجوانی بیشتر است. در حالی که با افزایش سن و بالا رفتن سطح اطلاعات، این احساس کاهش می‌یابد.

این احساس به شما آزادی می‌بخشد. تحقیقات زیادی نشان می‌دهد که وجود ویژگی استقلال شخصیتی برای هر فردی ضروری است تا سلامت روان و جسم شما به تکامل برسد.

فرکانس احساس استقلال چطور ایجاد می‌شود؟

مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر روی شکل‌گیری احساس مستقل بودن، به نحوه‌ی تربیت در دوره‌ی کودکی و نوجوانی باز می‌گردد. وقتی والدین بیش از حد بر روی تأمین نیازهای کودک متمرکز می‌شوند و رفتار فرزند خود را مدام کنترل می‌کنند، باعث بروز احساس وابستگی می‌شود. افرادی که به شدت وابسته هستند، در صورت جدایی و ناتوانی در انجام کارها و تصمیم‌گیری به اضطراب جدایی و افسردگی مبتلا می‌شوند.

اما برخی از والدینی که فرزند خود را کنترل نمی‌کنند، بلکه او را مدیریت می‌کنند، باعث ایجاد احساس استقلال در او می‌شوند. این کودکان در بزرگسالی قدرت تصمیم‌گیری بهتری دارند. در صورت جدایی از والدین می‌توانند امور زندگی خود را برعهده بگیرند.
داشتن اعتماد به نفس یکی از عوامل تاثیرگذار در شکل‌گیری احساس استقلال در بزرگسالی است. زمانی که شخصیت به طور کامل شکل می‌گیرد و حالا خانواده در آن نقشی ندارند، این اعتماد به نفس است که می‌تواند شما را به فردی مستقل تبدیل کند. چرا که توانایی تصمیم‌گیری، عمل و برنامه ریزی را در خود می‌بینید.

انواع استقلال شخصیتی و نحوه‌ی بروز و تاثیر آن‌ها

Frequency of independence
Frequency of independence

استقلال شخصیتی با سه شکل احساسی و عملکردی خود را نشان می‌دهد:

1. استقلال عملکردی:

وقتی فرد قدرت انجام امور شخصی و مهم خود را مستقل از دیگران داشته باشد، در واقع او دارای استقلال عملکردی است. چنین فردی ممکن است بتواند امور شخصی را درست و اصولی انجام دهد، اما به دلیل وابستگی احساس دچار صدمات روحی می‌شود.

2. استقلال احساسی:

زمانی که فرد از نظر احساسی مستقل است. او می‌تواند جدای از نزدیکان (خانواده) هم زندگی کند. اما قدرت تصمیم‌گیری و عملکردی را ندارد. برای مثال فردی که از خانواده جدا زندگی می‌کند و دوری اعضای خانواده را می‌پذیرد. اما نمی‌تواند امور شخصی مثل خرید کردن، تأمین هزینه‌های زندگی را انجام دهد.

3. استقلال احساسی – عملکردی:

زمانی که فرد هم از نظر احساسی قدرت تحمل جدایی را دارد و هم می‌تواند به طور مستقل از دیگران امور شخصی خود را برعهده بگیرد.
استقلال عملکردی و احساسی هر دو با هم یک شخصیت مستقل را تشکیل می‌دهند. در نحوه‌ی تصمیم‌گیری و مقابله با مشکلات داشتن استقلال احساسی و عملکردی با هم مؤثر هستند.

نقش فرکانس احساس استقلال در زندگی

کسب فرکانس احساس استقلال به تدریج می‌تواند ما را از نظر عملکردی هم به فرد مستقلی تبدیل کند. به طوری که حتی اگر قادر نباشیم کارهای شخصی خود مثل آشپزی، اتوی لباس، برنامه‌ریزی برای کارهای روزانه و … را برعهده بگیریم، به مرور زمان و با وجود احساس استقلال احساسی به این بخش هم دست پیدا می‌کنیم.
تا زمانی که ما از نظر احساسی به دیگران متکی باشیم، قدرت تعیین سرنوشت خود را نداریم. همچنین توانایی کنترل احساسات و جلوگیری از مداخله‌ی دیگران در زندگی را ندارم. در چنین مواقعی به کسانی نیاز داریم تا از ما مراقبت کنند و باعث شوند تا احساس امنیت داشته باشیم.

اگر چه ما انسان‌ها ذاتاً علاقمند به ارتباط و تعامل اجتماعی هستیم، اما اگر این احساس وابستگی شدید شود، ما را به موجوداتی ضعف تبدیل می‌کند. وابستگی آنقدر ما سبک و ضعیف می‌کند که قادر نباشیم در مقابل هر موج و بادی مقاومت کنیم. این در حالیست که احساس استقلال به شخصیت جان و قوه می‌دهد و آن را در برابر امواج و بادها مقاوم می‌سازد.

آلبرت انیشتین می‌گوید: «یک کشتی در ساحل امن است اما هدف از ساخته شدن آن قرار گرفتن در ساحل نیست».
فرکانس احساس استقلال اگرچه گاهی با ترس همراه است. اما نباید فراموش کنیم که هدف زندگی در جا زندن نیست. احساس استقلال در زندگی فرصت رشد و تحقق رویاها را برای ما فراهم می‌کند.
همه‌ی احساسات ما براساس میزان شدت و ضعفی که دارند، فرکانس‌های مختلفی را ایجاد می‌کنند. این فرکانس‌ها تاثیراتی را بر روی زندگی ایجاد می‌کنند که کل ابعاد زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

تاثیر فرکانس احساس استقلال بر روی موفقیت

یکی از تاثیرات مهم فرکانس احساس استقلال افزایش اعتماد به نفس است. همچنین باعث می‌شود خود را فرد قدرتمندی بدانید. پس بدون اینکه به کمک کسی نیاز داشته باشید، برای بدست آوردن هدف‌های خود تلاش می‌کنید. این احساس با قانون جذب ارتباط نزدیکی دارد.
ما وقتی احساس استقلال داریم، حس خوشایندی نسبت به خود و دنیای اطرافمان داریم. در واقع این احساس مثبت باعث خوش‌بینی نسبت به زندگی و آینده می‌شود. از سوی دیگر داشتن تفکر و احساس مثبت نسبت به زندگی هم باعث رقم خوردن اتفاقات خود می‌شود.

دکتر جان دمارتینی یکی از روانشناسان طرفدار قانون جذب می‌گوید:« وقتی بیان و بصیرت درونی خود به مراتب عمیق تر، واضح‌تر و خالص‌تر از عقاید و نظریات بیرونی باشد، بر زندگی مسلط می‌شوید». کریستین لارسون هم معتقد است که: «انسانی که می‌تواند خودش را تغییر دهد و سرنوشت خود را بدست بگیرد، نتیجه ذهنی است که در برابر قدرت درست فکر کردن هوشیار است».

توانایی تفکر و سپس فرکانس احساس استقلال باعث می‌شود تا برای رفتن به سمت جلو انگیزه و قدرت داشته باشید. در این صورت دائماً در حال رشد و سازگاری با کائنات هستید و کارهایی را که می‌خواهید بدون نیاز به کمک دیگران انجام می‌دهید. تاثیر فرکانس احساس استقلال در موفقیت به چند صورت خود را نشان می‌دهد که عبارتند از:

داشتن ذهن آزاد در برابر فرصت‌ها

یکی از تاثیرات مهم فرکانس احساس استقلال بدست آوردن ذهنی آزاد است که فرصت‌ها، ایده‌ها و استعدادها را برای شما واضح‌تر می‌کند. وقتی قدرت استقلال داشته باشید خود را برای استفاده از فرصت‌ها توانمند می‌بینید. پس حتی اگر تنها باشید و هیچ کسی به کمک‌تان نیاید، از فرصت استفاده می‌کنید. از سوی دیگر مجبور نیستید دیگران را برای دنبال کردن ایده‌ها و بدست آوردن فرصت‌ها قانع کنید.

تی‌توجهی به انتقادات و سرزنش‌های دیگران

فرکانس احساس استقلال باعث می‌شود تا شما به راحتی تحت تاثیر نظرات مضر دیگران قرار نگیرید. در این مواقع قدرت ذهن آنقدر زیاد می‌شود که اعتقادات و اصول زندگی‌تان تحت تاثر عقاید دیگران قرار نیم‌گیرد. پس می‌توانید هر تصمیمی که می‌خواهید بگیرید. به طوری که براساس آنچه به آن باور دارید، عمل می‌کنید و براساس انتظارات و قضاوت‌های جامعه عمل نمی‌کنید.
البته ذهن مستقل شما برای پذیرش توصیه‌ها و پیشنهادات باز می‌ماند. اما تمایلی برای درخواست کمک از دیگران ندارید. زیرا ذهن شما عادت کرده است تا همه چیز را خودتان انجام دهید.

داشتن پشتکار برای دنبال کردن موفقیت

وقتی دارای فرکانس احساس استقلال هستید، برای دستیابی به اهداف و آرزوهای خود تلاش می‌کنید. به طوری که به تصمیمات خود پایبند هستید و مسئولیت ناشی از آن را درک می‌کنید. فرکانس احساس استقلال باعث می‌شود تا خود را در مقابل زندگی مسئول بدانید. زیرا هیچ کس قرار نیست وضعیت و شرایط را برای شما تغییر دهد. پس مجبور و ملزم هستید تا زندگی را آن‌طور که می‌خواهید تغییر دهید و برای رسیدن به آن تلاش کنید.

افزایش قدرت تمرکز

یکی دیگر از تاثیرات مهم فرکانس احساس استقلال تمرکز کردن بر روی هدف است. به همین دلیل است که افراد با ویژگی مستقل بودن سریع‌تر به اهداف خود دست پیدا می‌کنند. چرا که برایتان اهمیت زیادی دارد تا در یک کار به نتیجه‌ی مطلوب برسید. پس بر روی آن وقت و انرژی زیادی را صرف می‌کنید. طبیعی است که در چنین شرایطی به موفقیت بیشتر دست پیدا کنید.

تاثیر فرکانس احساس استقلال بر روی مغز

فرکانس‌هایی که توسط احساس استقلال ایجاد می‌شود به سمت مغز سیگنال‌هایی را ارسال می‌کند. این سینگال‌ها حاوی پیغام‌هایی هستند که به مغز دستور آمادگی را ارسال می‌کنند. در واقع مغز با دریافت این سیگنال‌ها متوجه می‌شود که باید قدرت تمرکز، یادگیری، تصمیم‌گیری و بازیابی اطلاعات را افزایش دهد.

فرکانس استقلال freedom
فرکانس استقلال freedom


فرکانس احساس استقلال باعث افزایش هورمون‌های استرس و شادی به طور همزمان با هم می‌شود. هورمون کورتیزول و آدرنالین در حد متعادل و نیاز بدن ترشح می‌شود. این هورمون سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با تهدید خارجی تقویت می‌کند. در عین حال به قسمت‌های مختلف بدن هشدار می‌دهد که برای تصمیم‌گیری‌ها مهم آمادگی پیدا کند.
سپس هورمون‌های شادی در بدن تولید می‌شود. این هورمون‌ها باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و تفکر مثبت نسبت به زندگی می‌شود.

چطور می‌توان فرکانس احساس استقلال را تقویت کرد؟

اگر چه احساس استقلال به مرور زمان و در جریان روند جامعه‌پذیری ایجاد می‌شود، اما اکتسابی است و می‌توان آن را تقویت کرد. اگر در این احساس ضعیف هستید، می‌توانید آن را افزایش دهید. پس برای تبدیل شدن به فردی مستقل می‌توانید توصیه‌های زیر را به کار ببندید:

افزایش تفکر مثبت نسبت به زندگی

برای تقویت احساس استقلال ابتدا باید تفکر مثبت را نسبت به خود و دنیای اطراف افزایش دهید. از سرزنش کردن خود و دیگران دست بکشید. توقعات خود را از دیگران کاهش دهید. در مقابل توقع از خود را افزایش دهید. وقتی از دیگران بیش از حد توانشان انتظار داشته باشید، در صورتی که قادر به عملی کردن نیاز شما نباشد، به تفکر منفی می‌انجامد. زیرا شما را به فردی حساس و زودرنج تبدیل می‌کند.

خودشناسی را شروع کنید

از نظر محققان علم روانشناسی تا زمانی که خود را به درستی نشناسید، نمی‌توانید به فرد مستقلی تبدیل شوید. باید در طی روز رفتارها و عملکرد خود را بررسی کنید. عقاید و فرضیات خود را به چالش بکشید. باید بدانید چرا دلیل بعضی از احساسات و رفتارهای شما چیست. دلایل بروز رفتارها و عملکردهای خود را بررسی کنید تا بتوانید به خودشناسی برسید.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

برای افزایش قدرت استقلال و عدم نیاز به کمک دیگران ابتدا باید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. پس نقاط مثبت‌تان را بشناسید. در مرحله‌‌ی خودشناسی باید به همین نتیجه برسید که شما دارای پتانسیل و استعدادهای زیادی هستید. پس در این مرحله با اعتماد به خود می‌توانید برای زندگی‌تان تصمیم بگیرید و برنامه‌ریزی کنید. سپس بدون نیاز به کمک دیگران به آن عمل کنید.
مهارت و دانش خود را افزایش دهید

سخن پایانی

اگر فکر می‌کنید در کارها ضعیف عمل می‌کنید و یا فاقد قدرت هستید، باید مهارت و دانش خود را افزایش دهید. با این کار احساس بهتری هم نسبت به خود پیدا می‌کنید. از سوی دیگر با داشتن مهارت و دانش بیشتر می‌توانید کارها را آن طور که انتظار دارید به پیش ببرید. برای مطالعه سایر فرکانس احساسات و فرکانس احساس حسادت کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *