فرکانس احساس اشتیاق (Enthusiasm) به معنای داشتن انگیزه، امید، رغبت و میل برای دستیابی به هدف است. این احساس ناپایدار عامل اصلی هدایت ما به سمت خواستههایمان است. در واقع باید آن را یک موتور محرکه به حساب بیاوریم که انرژی درونی ما را افزایش داده و باعث میشود توان بیشتری برای پیگیری خواستهها داشته باشیم. فرکانس احساس اشتیاق بر روی مغز تاثیر مثبت میگذارد و با سیگنالهایی که به سمت این عضو میفرستد، جسم را برای فرمانبرداری آماده میکند.
این احساس اکتسابی است و به همان اندازه که به راحتی از بین میرود و کم میشود، میتواند با برخی از تکنیکهای علم روانشناسی افزایش یابد. اگر میخواهید در مورد این احساس و تاثیر ارتعاشات آن بر روی شخصیت، زندگی، مغز و راههای تقویت آن بیشتر بدانید، تا انتهای این مطلب با ما باشید.
احساس اشتیاق چیست؟
اشتیاق به معنی نوعی انرژی و ارادهی درونی است که توان ما را برای رسیدن به خواستههایمان افزایش میدهد. در واقع ابزاری بسیار قدرتمند برای حرکت است. همچنین اشتیاق میخواند احساس خوشبختی و شادی را نیز در وجود ما خلق کند. اگر چه بسیاری از اندیشمندان معتقدند که این احساس موقتی است و خیلی زود از بین میرود، اما نمیتوان تاثیر آن را بر روی حرکات، رفتار و عادات منکر شد.
روانشناسان معتقدند احساس اشتیاق میتواند برای مقابله با ترس، استرس و حالات عصبی استفاده شود. مفهوم اشتیاق در بسیاری از مواد با انگیزه یکی حساب میشود. در حالی که ابتدا انگیزه شکل میگیرد و سپس به دنبال آن احساس اشتیاق ساخته میشود.
اشتیاق یک احساس مثبت است که از خوشبینی، حس لذت و کامروایی نشأت میگیرد. این احساس با بدبینی و سوءظن هیچ ارتباطی ندارد و حتی میزان این احساسات منفی را نیز کاهش میدهد. این احساس مثل ورزش و یا هر احساس دیگری موقتی است. اگر برای آن تمرین نکنید، خیلی زود از بین میرود. اگر چه اغلب به طور اتفاقی ایجاد میشود، اما گاهی نیز میتواند حاصل تلاش آگاهانهی ما باشد.
انگیزه میلی است که بر مبنای تناسب یک هدف با نیازهای ما ایجاد میشود. برای مثال بدست آوردن پول و ثروت بیشتر، انگیزهی تلاش برای رسیدن به شغل مناسب را افزایش میدهد. انگیزه میتواند با احساس امید همراه شود. گاهی بدون اینکه چیزی بدست آورده باشیم، باز هم انگیزه و میل رسیدن به هدف را داریم. اما احساس اشتیاق اغلب زمانی ایجاد میشود که طعمی از آن را چشیده باشیم. وقتی از ورزش کردن احساس خوبی بدست میآوریم، اشتیاق ما برای ادامهی ورزش افزایش مییابد.
قدرت فرکانس احساس اشتیاق چقدر است؟
احساسات سطوح و درجات مختلفی دارند. به این معنا که اشتیاق ممکن است در یک نفر زیاد باشد. به طوری که او را برای کار بزرگتری ترغیب کند. اما برای برخی هم ممکن است کوتاه، سطحی و موقت باشد. به طوری که فقط در به شکل یک پیادهروی خود را نشان دهد و روز بعد هم فروکش کند.
شدت و عمق احساسات میتواند میزان قدرت آنها را مشخص کند. برای شخصی که در اغلب اوقات شاد و خوشحال است، مسلماً نشانهی وجود اشتیاق مداوم و عمیق است. به هر حال در اینجا هم منظور ما از فرکانس احساس اشتیاق، همان احساس عمیق و پایدار است. تا زمانی که احساسی مداوم و عمیق نباشد، نمیتوان برای آن فرکانسی تعیین کرد.
اگر یک احساس پایدار باشد، ارتعاشاتی را ایجاد میکند که زندگی را تحت تاثیر خود قرار میدهد. هر چه احساس اشتیاق مداومتر باشد، قدرت تاثیرگذاری آن هم بیشتر میشود.
محققان علم روانشناسی معتقدند میزان اشتیاق بعد از بیدار شدن در صبح، بیشتر از هر زمان دیگریست. در واقع استراحت مغز و جسم میتوان انرژی ذهن را نیز افزایش دهد. شما در زمان خواب، ذهن و روانتان آرام میگیرد. پس طبیعی است که احساس بهتری هم داشته باشید. چنین احساسی اگر با افکار مثبت در طی روز پیوند بخورد، پایدار و عمیق میشود. سپس تاثیر عمیقی بر روی رفتار و شخصیت شما میگذارد.
تاثیر ارتعاشات احساس اشتیاق در زندگی
اشتیاق زمانی در زندگی تاثیرگذار است که دائمی و همیشگی باشد. شور و اشتیاقهای لحظهای تاثیر چندان زیادی بر روی شخصیت، عادات و به طور کلی زندگی ندارند. در واقع یک احساس موقتی هیچ فرکانسی ندارد که بخواهد بر روی زندگی تاثیر مثبت یا منفی بگذارد.

این احساس میتواند انرژی درون سلولی را افزایش دهد. سپس توان شما در شرایط سخت افزایش مییابد. بدون احساس اشتیاق حتی در شرایط عالی هم ممکن است به بدبینی و سوءظن مبتلا شوید.
یکی از تاثیرات مهم این ارتعاش، دنبال کردن علاقمندیها با علاقه و رغبت بیشتر است. به طور کلی نتیجهی وجود احساس اشتیاق را میتوان در موارد زیر بررسی کرد:
افزایش انرژی برای دنبال کردن اهداف
یکی از تاثیرات مهم ارتعاشات احساس اشتیاق، افزایش انرژی است. با این احساس کمتر احساس خستگی میکنید. اشتیاق و انرژی دو مفهوم کاملاً مرتبط با هم هستند. وقتی پرانرژی هستید، اشتیاق بیشتری برای انجام امور دارید. همزمان شور و اشتیاق هم باعث افزایش انرژی و پیشرفت شما میشود.
اگر زندگی افراد موفق را بررسی کنید، متوجه میشوید آنها برای کارهای مهم و مؤثر اشتیاق زیادی دارند. یک فرد ثروتمند به شغل علاقهی زیادی دارد و آن را با اشتیاق زیاد انجام میدهد.
افزایش اعتماد به نفس
یکی از دلایل افزایش احساس اشتیاق، داشتن حس خودباوری است. در عین حال اشتیاق این ویژگی را نیز تقویت میکند. وقتی در نتیجهی وجود اشتیاق انرژی بیشتری دارید، همزمان میزان اعتماد به نفس شما نیز بالا میرود. زیرا در همین زمان احساس بهتری نسبت خودتان پیدا میکنید.
با وجود شور و اشتیاق، شما بیشتر لبخند میزنید. میل بیشتری برای انجام کارها دارید. تلاش شما آگاهانه و بر مبنای شور و هیجان است. این احساس میتواند از درون حس بهتری را نسبت به خودتان ایجاد کند. زبان بدن ناخودآگاه این احساس را در قالب لبخند و حرکات چشم نشان میدهد.
مقابله با ترس، استرس و خشم
یکی دیگر از تاثیرات فرکانس احساس اشتیاق و شور، خلاص شدن از عصبانیت است. قطعاً میدانید دو احساس منفی و مثبت همزمان نمیتوانند در ذهن بمانند. وقتی یکی از احساسات بیشتر شود، قدرت از بین بردن احساس مخالف را پیدا میکند. احساس اشتیاق یک احساس مثبت است که وقتی مداوم و پایدار باشد
قدرت رفع احساسات منفی از جمله، ترس، استرس، خشم و عصبانیت را دارد.
برای مطالعه سایر فرکانس احساسات و فرکانس احساس استقلال کلیک نمایید.
تاثیر فرکانس اشتیاق روی موفقیت
اشتیاق این شانس را به ما میدهد که از نقطهی شادی فراتر برویم. به گفتهی متخصصان ژنتیک، در وجود هر انسانی %50 سعادت ذاتی وجود دارد که باعث وقوع اتفاقات خوب یا بد میشود. %10 درصد اتفاقات نیز براساس عوامل محیطی و %40 هم تحت تاثیر فعالیتها و تلاش ما صورت میگیرد.
یکی از تاثیرات مثبت فرکانس احساس اشتیاق، افزایش تعادل بین ذهن و قلب است. در واقع این احساس به شما کمک میکند تا قدرت ذهن و قلب را برای همکاری مشترک مهار کنید. شما مدتهاست که قصد دارید برای تناسب اندام ورزش کنید. اما هنوز موفق به انجام این کار نشدید. اما احساس اشتیاق باعث میشود به آنچه فکر میکنید، آن را احساس کنید و سپس آن را انجام دهید.
اشتیاق شما را در وضعیت شادی قرار میدهد. جالب است بدانید حتی در مصاحبهی شغلی ابراز احساس اشتیاق هم اهمیت زیادی دارد و شما را فرد پرانرژی و با انگیزهتری نشان میدهد. البته این مورد فقط یک مثال برای موفقیت است. زمانی که اشتیاق بیشتری دارید، تمام تمرکز شما بر روی کار و هدف قرار میگیرد. پس طبیعی است که تمام انرژی و تلاش خود را روی آن قرار میدهید.
خلاقیت و کشف راههای میانبر یکی از تاثیرات مثبت ارتعاشات احساس اشتیاق است. پس شما را به فرد حرفهایتری تبدیل میکند. این احساس شما را قادر میکند کارها را به نحو بهتری انجام دهید. مطالعات بر روی افرادی که با علاقه کار خود را انجام میدهند، نشان میدهد که هر چه کار با علاقه و شوق بیشتری انجام شود، نتیجهی بهتری دارد. فرار فکر کمتر میشود و حواسپرتی اتفاق نمیافتد.
تاثیر فرکانس احساس اشتیاق بر روی عملکرد مغز
همانطور که گفتیم اشتیاق میتواند انرژی درون سلولی را افزایش دهد. اولین تاثیر فرکانس احساس اشتیاق بر روی مغز است. این احساس سیگنالهایی را برای مغز ارسال میکند که منجر به تغییرات رفتاری میشود. تمام تاثیراتی که اشتیاق بر روی رفتار، احساسات و شخصیت میگذارد، ناشی از عملکرد مغز است.
تاثیر فرکانس اشتیاق بر روی مغز تا جایی است که حتی جسم شما را تحت تاثیر قرار میدهد. روانشناسان و متخصصان ژنتیک با بررسی تاثیرات فرکانس احساس اشتیاق دریافتهاند که این احساس باعث افزایش هورمون دوپامین در بدن میشود. این مادهی شیمیایی احساس لذت را در مغز افزایش میدهد.
محققان علوم اعصاب و داروسازی نیز با تایید این موضوع، اعلام کردند که ایجاد حس اشتیاق نقش مهمی را در ترشح هورمون دوپامین ایفا میکند. مغز با دریافت سیگنال از احساس اشتیاق، دستور تولید چنین هورمونی را صادر میکند.
در سال 2012 در دانشگاه وندربیلت یک مطالعهی تحقیقاتی بر روی افراد شاد انجام شد. نتیجهی این آزمایش نشان داد اولین عضوی که تحت تاثیر ارتعاشات احساس اشتیاق قرار میگیرد، مغز است. وقتی مقدار زیادی دوپامین در یک منطقه از مغز افزایش مییابد، فرد را به این سمت سوق میدهد که برای پاداش، سختتر تلاش کند.
از نظر دانشمندان علوم اعصاب، دوپامین که در اثر احساس اشتیاق تولید میشود، فقط یک انتقالدهندهی عصبی نیست. بلکه باید آن را مادهای برای تحرک انگیزشی به حساب آورد. این کشف بزرگ نشان داد که دلیل موفقیت برخی از افراد چیست. همچنین میزان اهمیت احساسات مثبت از جمله شور و اشتیاق را نشان میداد. شاید تا قبل از این، اغلب مردم فکر میکردند موفقیت امری اتفاقی است که سرنوشت بر روی آن تاثیر میگذارد. اما بررسی ارتباط بین اشتیاق و عملکرد مغز نتیجهی دیگری را نشان داد.
چطور میتوان فرکانس اشتیاق را در خود افزایش داد؟
اشتیاق بعد از پول، قدرت و نفوذ، یکی از بزرگترین داراییهای شماست. از آنجا که همهی احساسات (مثبت و منفی) موقت هستند، خیلی زود تغییر میکنند. اگرچه احساس اشتیاق اتفاقی ایجاد میشود، اما در صورتی که راههای تقویت آن را ادامه ندهید، خیلی زود فروکش میکنید.
چند روز زیر میتواند به شما کمک کند تا احساس اشتیاق را در خود افزایش دهید:

به دنبال علاقمندیها بروید
یکی از راههای افزایش فرکانس احساس اشتیاق پرداختن به فعالیتهایی است که از آن لذت میبرید. این کارها باعث افزایش هورمون سروتونین و دوپامین میشود. در نتیجه احساس شادی بر ذهن و روان غلبه میکند. طبیعی است که در چنین موقعیتی احساس بهتری دارید.
به خواستههای خود فکر کنید
در قانون موفقیت هیل آمده است:
«خانهای که قصد مالکیت آن را دارید ، پولی که میخواهید آن را کسب کنید و در بانک قرار دهید، سفری که قصد تدارک آن را دارید و … همه میتوانند ذهن شما را آرام کنند. به شرطی که فکر خود را به آنها مشغول کنید و برای بدست آوردنشان آماده شوید.»
برای آینده برنامه ایجاد کنید
هر روز که از خواب بیدار میشوید، انرژی زیادی در بدن شما جمع شده است. پس بهترین وقت برای تلاش است. اما به شرط اینکه ذهن هم با شما همراهی کند. شبها قبل از اینکه چشمهایتان روی هم برود، برای فردا برنامه بچینید. بعد یک مدت تنبلی به یکباره به سراغ کارهای سخت نروید. برای فردی که اضافه وزن زیادی دارد، کوهنوردی در صبح جمعه نمیتواند عملی شود.
حتی اگر شب قبل از خواب با خود عهد ببندد فردا حتماً به کوهنوردی میروم، اما در مرحلهی عمل قادر به اجرای آن نیست. پس باید به سراغ کارهای سبکتر برود. برای چنین فردی، عملی کردن یک نرم نیم ساعته میتواند راحتتر و واقعیتر باشد.
از سرزنش کردن خود پرهیز کنید
اگر مدام خود را سرزنش کنید، اعتماد به نفستان به مرور زمان از بین میرود. سپس هیچ میل و رغبتی برای ادامهی زندگی ندارید. افکار منفی دربارهی خود، حس شادی و شوق را از بین میبرد. پس خود را قربانی افکار نادرست نکنید. سرزنش فقط به مقدار کم و برای ایجاد مسئولیتپذیری لازم است. اما وقتی از حد نرمال تجاوز کند، اشتیاق را از بین میبرد.
با افراد مشتاق و خوش بین ارتباط برقرار کنید
ویژگیهای شخصی ما ترکیبی از ویژگیهای اطرافیان است. آنها تاثیر زیادی بر روی شخصیت، رفتار و عادات ما دارند. اگر میخواهید احساس اشتیاق را در خود افزایش دهید با این افراد ارتباط برقرار کنید. مطمئناً آنها شما را تشویق میکنند تا به هدف خود برسید. از سوی دیگر افراد مشتاق و خوشبین، موفقترند. حس رقابت در اینجا تهییج میشود و شما را برای رساندن به این افراد ترغیب میکند.