فرکانس احساس حسادت (Jealousy) یکی از احساساتی است که به صورت کم و زیاد خود را در همهی افراد نشان میدهد. این احساس میتواند هر جنبهای زندگی شامل روابط عاشقانه، محل کار، اجتماعی، محیط خانواده، دوستی و … را آلوده کند. حسادت را باید یک احساس منفی به حساب آورد که عمیقترین پایههای احساسات مثبت را تحت تاثیر قرار میدهد. یک فرد حسود موفقیت و خوشبختی دیگران را نشانهای از ناکامی و شکست خود میداند. به طوری که موفقیت دیگران باعث میشود تا او از درون شکسته شود.
فرکانس احساس حسادت میتواند بر روی مغز، سلولهای بدن و زندگی تاثیر منفی بگذارد. در این مطلب قصد داریم از تاثیرات منفی حسادت صحبت کنیم.
فرکانس حسادت از کجا ناشی میشود؟
حسادت یک احساس است که از عوامل بیرونی نشأت میگیرد. همچنین روحیات ما در بروز آن نقش دارد. تجربیات و خاطرات فراموش شده میتوانند به افزایش آن دامن بزنند. آرزوها، خواسته و نیازهای سرکوب شده یکی از دلایل بروز این احساس است. عقدهها و نیازهای برآورده نشده در قسمت ناخودآگاه ذهن باقی میمانند و باعث فعال شدن احساس حسادت میشود.
دکتر هاوکینز یکی از روانشناسانی است که معتقد است بدن هرگز دروغ نمیگوید. بدن یک استودیو ضبط است که تمامی تجربیات زندگی در آنجا ثبت میشوند و همیشه حقیقت را به شما میگوید. بدن، روح را و روح بدن را در خود نگه میدارد. این روح شامل حافظهای است که تمام زندگی شما در آن ثبت می شود. بخش زیادی از این حافظه برای ما ناخودآگاه است.
به طوری که بیش از 90 درصد اطلاعات ما در قسمت ناخودآگاه ذهن قرار میگیرد. حال قابل تصور است که بدانید حسادت از اطلاعات ثبت شده در قسمت ناخودآگاه ذهن نشأت میگیرد. یک کودک 5 ساله ممکن است به همسال خود حسادت کند. اما این حسادت زمانی است که توسط والدین و اطرافیان با کودک دیگری مقایسه شود. اگر این کار انجام نشود، کودک معنی و مفهوم حسادت را نمیداند.
چرا فرکانس حسادت ایجاد میشه؟
فرکانس احساس حسادت برای افزایش سلطه ایجاد میشود. در واقع فرکانسهای حسادت به این سمت میروند که جایگاه شما را به سمت بالا بکشانند. در حالی که برعکس عمل میکنند. اگر شما از فرکانسها و تاثیر ارتعاشات این احساس منفی اطلاعات کافی داشته باشید، بهتر میتوانید آن را درمان کنید.
تاثیر ارتعاش احساس حسادت چقدر است؟
برخی از افراد ممکن است هیچگاه احساس حسادت نداشته باشند. برخی هم ممکن است به محض وارد شدن در یک رابطهی عاشقانه این احساس را تجربه کنند. حسادت میتواند در هر شرایط و موقعیتی از زندگی ایجاد شود. ارتعاشات فرکانس حسادت میتواند انرژی شما را برای هر بار کاهش دهد. میدانید چرا؟
فرکانس احساس حسادت اصلا جالب و خوب نیست. زیرا وقتی به کسی حسادت میکنید، در واقع همزمان عصبانی و به هم ریخته میشوید. از این که شخص دیگری چیزی که شما آرزویش را دارید، بدست آورده است و اکنون شما آن را ندارید، احساس بدی را ایجاد میکند.

البته هر کسی متوجه این احساس میشود. اما بسیاری برای اینکه برچسب حسود بودن را از خود دور کند، آن را انکار میکنند. احساس حسادت باید عصبانیت و ناامیدی میشوید. انرژی را از سلولهای بدن میگیرد. به طوری که قادر به برخاستن نیستید. حتی ممکن است نتوانید برای امور روزمرهی زندگی هم درست تصمیم بگیرید.
حسادت احساس امنیت را از شما میگیرد. از سوی دیگر باعث کاهش انرژی میشود. زیرا تمامی احساسات منفی سرکوبگر انرژی هستند. اگر مرتباً در معرض احساس حسادت قرار بگیرید، زندگی عادی شما مختل میشود.
ارتعاشات حسادت چطور شما را تحت تاثیر قرار میدهد؟
حسادت یک احساس منفی و دردناک است که اگر بخواهیم صادقانه اعتراف کنیم، همه به نوعی گرفتار آن هستیم. البته میزان آن در همهی ما یکسان نیست. داشتن برخی اطلاعات از جمله پیشرفت یکی از دوستان، ارتقاء شغلی یکی از همکاران، ثروتمند شدن یکی از همسایهها و … میتواند باعث بروز این احساس شود.
حسادت با عواطف مضری مثل خشم، احساس ناامنی، شک و تردید و حتی کاهش اعتماد به نفس همراه است. استر پرل یکی از روانشناسان درمانگر است که میگوید: «بیشتر مردم به حسود بودن خود اعتراف نمیکنند. زیرا این احساس یک تابو است».
محققان علم روانشناسی از اینکه بسیاری احساس حسادت خود را کتمان میکنند، ابراز نگرانی میکنند. زیرا پنهان کردن به معنای درمان و یا نبود آن نیست. حتی حسادت پنهان شده میتواند خطرناکتر هم شود. اگر بسیاری از ما به واقعیت اعتراف میکردیم، شاید سریعتر میتوانستیم آن را درمان کنیم.
هدف از حسادت، عکسالعمل عاطفی در برابر تهدیدات خارجی است. وقتی فرد خود را فاقد قدرت کافی ببیند و یا توانایی یک کار را در خود نبیند، به حسادت مبتلا می شود.
آیا فرکانس احساس حسادت مضره؟
حسادت تا زمانی که کنترل زندگی شما را به دست نگیرد، نمیتواند آنقدرها هم مضر و منفی باشد. در این صورت یک حس رقابت خفیف در شما ایجاد میشود. حسادت کم انرژی سلولها را کاهش نمیدهد. زیرا بدن در موقعیت ترس و استرس قرار نمیگیرد. از سوی دیگر همین حسادت کم و نرمال باعث پیشرفت هم میشود.
تا زمانی که خود را با دیگران مقایسه نکنید، مطمئناً نمیتوانید به پیشرفت فکر کنید. فکر سبقت گرفتن از دیگران است که شما را به سمت هدف و آرزوها هدایت میکند. اما وقتی احساس حسادت بیش از حد میشود، اضطراب شدید در مغز رخ میدهد. در نتیجه قدرت تمرکز خود را از دست میدهید. افزایش ضربان قلب، تعریق، افزایش فشارخون، احساس درد معده و دردهای عصبی از نتایج بروز احساس حسادت شدید است.
تاثیر فرکانس حسادت بر روی مغز
احساس حسادت که یک احساس منفی است، انرژی شما را برای رقابت با دیگران از بین میبرد. این احساس میتواند به صورت زیر بر روی عملکرد مغز و ذهن تاثیر بگذارد:
تحریک مغز
فرکانس احساس حسادت همانند یک درد جسمی میتواند باعث فشار سنگین بر روی مغز شود. اطلاعاتی که حسادت را برمیانگیزند، باعث فشار بیشتر بر روی مغز میشوند. در همین لحظه شما دچار ترس و استرس از دست دادن موقعیت خود میشوید. مثلا خبر موفقیت یکی از دوستان را میشنوید. اما این خبر شما را خوشحال نمیکند.
زیرا مغز بر روی یک موضوع دیگر تمرکز میکند و از عقب ماندن شما از دوستتان است. ترس و استرس یک فشار ناگهانی را بر روی مغز سوار میکنند که چندان برای این عضو خوشایند نیست.
ترشح هورمون کورتیزول و استرس
یکی از تاثیرات فرکانس احساس حسادت افزایش هورمون کورتیزول در بدن است. حسادت با استرس همراه است. در نتیجه مغز دستور ترشح هورمون کورتیزول را میدهد تا بخ سیستم ایمنی بدن در برابر تهدیدات خارجی هشدار بدهد. اما سطح هورمون آنقدر زیاد میشود که نورونها (سلولهای عصبی پیامرسان) را از بین میبرد. از سوی دیگر افزایش سطح هورمون کورتیزول باعث ضعف سیستم ایمنی بدن، بیخوابی و کم اشتهایی میشود.
برای اینکه ارتعاشات احساس حسادت را از بین ببرید، چند راهکار ساده را به شما پیشنهاد میدهیم.
توجه به تواناییهای خود برای غلبه بر فرکانس حسادت
یکی از دلایل ابتلا به احساس حسادت، نداشتن اعتماد به نفس کافیست. وقتی کسی قدر داشتهها، تواناییها، ارزشها و استعدادهای خود را نداند، از داشتههای دیگران حسرت میخورد. اما اگر بداند که خودش استعدادهای بیشتری دارد، مطمئناً حس حسادت او نسبت به دیگران کمتر میشود. پس باید تلاش کنید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.
از موفقیت دیگران خوشحال شوید
اگر میخواهید کمتر به دیگران حسادت کنید، باید دلیلی برای خوشحالی خود پیدا کنید. برای مثال خبر موفقیت یکی از دوستان خود را میشنوید. در این زمان به جای حسادت باید با خود فکر کنید که داشتن یک دوست موفق خیلی بهتر از یک دوست بدبخت، بیچاره و ورشکسته است.

داشتن دوستان موفق آرزوی هرکسی است. همه تلاش میکنند با افراد موفق ارتباط دوستانه برقرار کنند. ما همه در فضاهای مجازی تلاش میکنیم تا با افراد موفق ارتباط برقرار کنیم. چرا؟ چون اساساً از اینکه با افراد موفق ارتباط نزدیک داشته باشیم، احساس رضایت میکنیم. حالا که دوست ما موفق شده است، مطمئناً باید از این موضوع خوشحال باشیم. زیرا بدون دردسر پیدا کردن یک دوست موفق، دوست قدیمی ما به این مرتبه رسیده است.
از سوءظن و بدبینی فاصله بگیرید
یکی دیگر از راههای متوقف کردن ارتعاشات احساس حسادت به دیگران، خودداری از بدبینی است. وقتی نسبت به دیگران مثبتاندیش باشید، کمتر اسیر حس حسادت میشوید. برای مثبت اندیشی به این موضوع فکر کنید که روزی به دوستان و نزدیکان خود نیاز پیدا میکنید. برای خواندن مقاله تاثیر فرکانس احساس مثبت اندیشی کلیک کنید.
پس وقتی آنها موفقتر، قدرتمندتر و ثروتمندتر باشند، بهتر میتوانند به شما کمک کنند. در واقع شما نیز از موفقیت دیگران نفع میبرید. این تفکر حس حسادت نسبت به دیگران را کمتر میکند.
دریافت اطلاعات بیشتر در مورد موفقیت دیگران
وقتی به دیگران حسادت میکنید یکی از دلایل شما، دستیابی آسان به موفقیت برای آنها بوده است. اغلب ما وقتی یک خبر ناگهانی در مورد موفقیت دیگران را میشنویم، فکر میکنیم موفقیت آنها نیز همچون خبرش به یکباره بوده است. پس هیچ سختی در پیش پای آنها نبوده است.
در حالی که هر فردی برای رسیدن به آرزوهایش سختیهای زیادی را پشت سر میگذارد. وقتی به کسی حسادت میکنید، کمی هم به سختیهایی که کشیدهاند، بیندیشید. برای مثال یک شناگر برای اینکه در رشتهی خود موفق شود، باید روزهای زیادی را تمرین کند. ممکن است بدن او چندین مرتبه آسیب ببیند. با این حال به هدفش میرسد. حالا شما با فکر کردن به این سختیها، موفقیتش را منصفانه میدایند. همچنین حس دلسوزی و مهربانی شما نسبت به آنها بیشتر میشود و کمتر حسادت میکنید.
به دیگران بیشتر محبت کنید
محبت به دیگران حسادت را کمتر میکند. اگر به انزوا و گوشهگیری عادت کرده باشید، حس حسادت شما بیشتر میشود. در حالی که ارتباط با دیگران و محبت در حق آنها نه تنها حسادت شما را نسبت به آنها کمتر میکند. بلکه از حسادت دیگران نسبت به شما هم میکاهد.
سخن پایانی
حسادت هم مثل هر احساس منفی میتواند زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. عملکرد مغز را مختل میکند و انرژی سلولهای بدن را میکاهد. با این حساب توان کمتری برای دستیابی به آرزوها و هدفهای خود دارید. به جای تمرکز بر روی آرزوها، مدام از موفقیت دیگران رنج میبرید. با این حساب باید برای درمان حسادت تلاش کنید تا برای همیشه از شر فرکانس این احساس منفی رها شوید.