فرکانس احساس قدردانی (Appreciation) یکی از احساسات مثبت محسوب میشود که قطعاً آن را بارها در زندگی خود تجربه کردهاید. این احساس میتواند زودگذر و یا پایدار باشد. به طوری که برای یک لحظه از داشتههای خود سپاسگزاری کنید و در لحظهی دیگری آن را فراموش کنید. ثبات این احساس به تکرار شما بستگی دارد. فرکانس احساس قدردانی میتواند کل زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این احساس از طریق مغز، ذهن و جسم شما را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
اگر میخواهید در مورد این احساس و تاثیر ارتعاشات آن بیشتر بدانید تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.
احساس قدردانی یعنی چه؟
شاید تصور کنید قدردانی یک رفتار یا گفتار است که آن را بر زبان میآورید. اما حقیقتاً آنچه که بر زبان میآورید، از افکار و سپس احساسات شما نشأت میگیرد. از اینرو میتوان با قاطعیت گفت قدردانی یک احساس است که در ردهی احساسات مثبت قرار میگیرد.
روانشناسان معتقدند قدردانی یک روش برای تأمین سلامت روح و جسم است. سونجا لیوبومیرسکی یک پژوهشگر برجسته روانشناسی مثبتگرا و نویسنده چندین کتاب در مورد شادی است. او معتقد میگوید: «احساس قدردانی در واقع یک پادزهر برای احساسات منفی، خنثیکنندهی حسادت، خصومت، نگرانی و اضطراب است».
سایر محققان نیز معتقدند که این احساس میتواند باعث تقویت احساسات مثبت و افزایش انگیزه شود. قدردانی در پی فکر کردن به قسمت پر لیوان ایجاد میشود. سر منشأ اصلی احساس قدردانی، بیتوجهی به نیمهی خالی لیوان است. همچنین مرور خاطرات خوب، داشتهها و فرصتها هم میتواند این احساس را تقویت کند.
قدردانی یک احساس خارقالعاده است که میتواند جسم و ذهن شما را تحت سلطهی خود درآورد. این احساس انرژی درون سلولی شما را افزایش میدهد. از سوی دیگر به شما کمک میکند تا زندگی را تحت کنترل خود درآورید.
قدرت فرکانس احساس قدردانی چقدر است؟
فرکانس احساس قدردانی به قدری قدرتمند است که میتواند انگیزهی شما را برای حرکت افزایش دهد. براساس تحقیقاتی که بر روی افراد موفق انجام شده است، آنها همه دارای احساس قدردانی بودهاند. همچنین تحقیقات زیادی نشان میدهد که افراد قدردان بیشتر احساس خوشبختی میکنند. این افراد حتی اگر از دیدِ دیگران شرایط خوبی نداشته باشند، اما باز هم احساس خوبی دارند.
قدرت فرکانس احساس قدردانی به حدی است که حتی میتواند سلامت جسمانی را نیز تأمین کنید. شاید بتوان گفت این احساس زیربنای احساس خوشبختی است. قدردانی میتواند احساس رضایت را نیز تقویت کند. زیرا احساس شما را نسبت به وضعیت موجود بهبود میدهد.
این احساس به شما میگوید عینک بدبینی را بردارید و به جای آن خوشبین باشید. بیشترین دلیل شکست، ناکامی، بدبختی و حتی مشکلات جسمی به دلیل وجود احساس بدبینی و افکار منفی است. در حالی که احساس قدردانی با افزایش احساسات مثبت میتواند بر تمامی این مشکلات غلبه کند.
مطالعه فرکانس احساس قربانی بودن در سایت عادل دمیرچی
تاثیر فرکانس احساس قدردانی بر روی شخصیت
احساس سپاسگذاری و قدردانی میتواند به طور کلی شخصیت شما را تحت تاثیر خود قرار دهد. از جمله تاثیرات این احساس بر روی شخصیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش سازگاری با محیط
وقتی نسبت شرایط و موقعیت احساس رضایت داشته باشید و از آن قدردانی کنید، طبیعی است که راحتتر میتوانید خود را با شرایط منفی سازگار کنید. اگر بیمار یا بدهکار شوید و یا در فقر بیفتید، به سرعت میتوانید خود را با شرایط پیش آمده تطبیق دهید. در چنین شرایطی احتمال ابتلا به افسردگی در شما کاهش مییابد.
افزایش شادی و مثبتاندیشی
وقتی احساس قدردانی از وضعیت و آدمهای اطراف افزایش مییابد، طبیعی است که شادتر هستید و احساس خوشبختی میکنید. شما برای هر اتفاق مثبتی که در زندگی رخ میدهد، به راحتی خشنود میشوید. به تدریج به فردی مثبتاندیش و شادی تبدیل میشوید که از کوچکترین اتفاقات هم احساس خوبی به شما دست میدهد.

بالا رفتن اعتماد به نفس
یکی دیگر از تاثیرات مهم ارتعاشات احساس قدردانی، افزایش روحیهی خودباوری است. وقتی مثبتاندیش و شاد باشید، به تدریج احساس خوبی هم نسبت به خودتان پیدا میکنید. در واقع مهمترین ارمغان احساس سپاسگزاری پیدا کردن روحیهی خودباوری و بالا رفتن اعتماد به نفس است.
تقویت روابط اجتماعی
احساس قدردانی باعث میشود تا دید بهتری نسبت به افراد اطراف خود پیدا کنید. وقتی روحیهی شادی داشته باشید دیگران همه تمایل بیشتری پیدا میکنند تا روابطشان را با شما افزایش دهند. در واقع احساس قدردانی دیدِ شما را نسبت به محبتهای دیگران بازتر میکند. پس حتی کوچکترین محبت دیگران را هم به خاطر میآورید و سعی میکنید این محبتها را جبران کنید. متقابلاً دیگران هم نسبت به شما احساس بهتری پیدا میکنند.
افزایش انگیزه به کمک فرکانس احساس قدردانی
احساس سپاسگزاری از شرایط، موقعیت، آدمها و خود باعث میشود تا انگیزهی شما برای دستیابی به هدفها افزایش یابد. وقتی مثبتاندیش هستید، آینده را زیباتر میبینید. پس برای دستیابی به آن تلاش میکنید. زیرا میدانید با تلاش کردن میتوانید به آن برسید. حالا اگر فرد منفیبافی باشید، از همه چیز فاصله میگیرید و فرصتها را از دست میدهید. زیرا انگیزهی کافی برای دستیابی به هدف را ندارید.
تبدیل شدن به عادت شما
وقتی برای چند بار احساس قدردانی را در خود بیدار میکنید و از آن لذت میبرید، به مرور زمان به این رفتار عادت میکنید. این احساس هم مثل بسیاری از احساسات دیگر میتواند به یک عادت رفتاری تبدیل شود. فقط کافی است برای چند هفته آن را به صورت آگاهانه تکرار کنید. بعد از مدتی شما به فردی قدردان تبدیل میشوید.
ارتباط بین قانون جذب و فرکانس احساس قدردانی
قانون جذب ارتباط نزدیکی با موفقیت و یا شکست ما دارد. شما هر چیزی را که در درون خود احساس میکنید، گویی در حال صدا کردن آن هستید. هر چقدر که احساس درونی شما شدت و عمق بیشتری داشته باشید، صدای شما هم رساتر و واضحتر میشود. حتی اگر این احساس منفی هم باشد، سرنوشت شما را تغییر میدهد.
دکتر جو ویتال در مورد تاثیر احساسات در قانون جذب میگوید: «زمانی که احساساتان نسبت به آنچه تاکنون داشتید تغییر میکند، در واقع شروع به جذب چیزهای خوب بیشتری میکنید و بابت آنها خدا را شکر میکند. این در حالیست که اگر بابت چیزهایی که دارید سپاسگزار باشید، خیلی زود به خواستههای دیگرتان هم میرسید».
در واقع شما اگر انسان ناسپاسی باشید، مدام خود را سرزنش میکنید. اگر خود را مقصر شرایط پیشآمده ندانید، بیتردید دیگران را سرزنش میکنید. به هر حال دیدگاه شما یا نسبت به خودتان و یا شرایط بد میشود. بدبینی هم باعث درجا زدن، از دست دادن فرصتها و شکست و ناکامی میشود.
اگر شما بابت داشتهها و فرصتهایی که دارید، ناسپاس باشید، به تدریج اعتماد به نفستان را از دست میدهید و به موجودی ضعیف تبدیل میشوید. در حالی که سپاسگزاری باعث کشف راههای جدید و باز شدن دیدگاهتان نسبت به دنیای اطراف میشود. ارتعاشات احساس قدردانی میتواند شما را به فردی خوشبین تبدیل کند که با انگیزه به سمت هدف حرکت میکنید.
از سوی دیگر وقتی بر روی چیزهایی تمرکز میکنید که قبلاً در زندگیتان خوب بوده است، مغز به دنبال کشف چیزهای مشابه بهتری میگردد. برای مثال شما وقتی از دیدن ستارههای آسمان در زمان شب لذت میبرید، سر خود را بالا میبرید تا آنها را تماشا کنید. در ابتدا فقط تعداد انگشت شماری ستاره را مشاهده میکنید. اما وقتی روی آسمان تمرکز میکنید میتوانید ستارههای بیشتری را به تماشا بنشینید.
تاثیر ارتعاشات احساس قدردانی بر روی مغز
فرکانسهای احساسات سپاسگزاری مغز شما را تحت تاثیر خود قرار میدهد. این فرکانسها میتواند سیگنالهای مثبتی را به سمت مغز ارسال کند. سپس شما احساس بهتری نسبت به خود و شرایط پیدا میکنید. زیرا به محض اینکه مغز سیگنالهای قدردانی را دریافت کرد، تراکم نورونها را افزایش میدهد. همزمان هوش هیجانی تقویت میشود.
محققان علوم اعصاب معتقند که با وجود حس رضایت و خوشبختی، نورنهایی در بدن ایجاد میشود که به یکدیگر متصل هستند. پس هر چقدر شما بیشتر احساس قدردانی داشته باشید، حس رضایت و خوشبختیتان نیز بالاتر میرود. با این کار مدارهای عصبی مغز تقویت شده و قدرت یادگیری، تمرکز و بازیابی اطلاعات را بهتر انجام میدهد.
تاثیر فرکانس احساس قدردانی بر روی مغز به سه شکل انجام میشود که عبارت است از:
افزایش دوپامین در بدن
تحقیقات نشان داده است که وقتی ابراز قدردانی میکنیم مغز دستور ترشح دوپامین بیشتری را صادر میکند. در این هورمون نورنهای زیادی وجود دارد که در عملکردهای حیاتی از جمله لذت، پاداش، انگیزه، توجه و حرکات بدن نقش مهمی را ایفا میکنند.
افزایش دوپامین در نتیجهی این احساس در حد طبیعی و نیاز بدن تولید میشود. پس احساسات خوبی را ایجاد میکند. همچنین شما را برای تکرار رفتارهای خاص از جمله ابراز قدردانی بیشتری یاری میدهد. دوپامین باعث افزایش تجربه و مدت زمان احساسات مثبت میشود. به طور خلاصه این هورمون به شما کمک میکند احساس خوبی داشته باشید و روابط خود را نیز با دیگران بهبود دهید.
افزایش تولید سروتونین
علاوه بر افزایش دوپامین، ارتعاشات احساس قدردانی باعث تولید سروتونین بیشتر در بدن میشود. در این رابطه محققان علوم اعصاب بر این نظر هستند که احساس قدردانی میتواند با افزایش سطح سروتونین در بدن، افسردگی را درمان کند».
سروتونین یک مادهی شیمیایی است که به احساس خوشبختی میانجامد و روحیهی شما را تثبیت میکند. همچنین باعث افزایش حس آرامش روحی نیز میشود. از نظر محققان علم روانشناسی یک عمل سادهی سپاسگزاری باعث افزایش تولید سروتونین در قشر سینگولیت مغز میشود.
فعالیت بیشتر در قشر میانی پیشرو نتال
قشر داخلی در جلوی مغز ناحیهای است که با یادگیری و تصمیمگیری ارتباط مستقیمی دارد. در یک مطالعه مغز دو گروه از افراد بررسی و اسکن شد. گروه اول احساس قدردانی داشتند اما جملات سپاسگزاری را در ذهن خود تکرار میکردند. اما گروه دوم قدردانی را در قالب جملات به زبان میآوردند.
در اسکنهایی که از مغز دو گروه بدست آمد، مشخص شد که در گروه دوم قشر پیشانی مغز فعالیت بیشتری را انجام میدهد. زیرا فرد را وادار میکند نه تنها در ذهن خود احساس قدردانی داشته باشد، بلکه آن را هم به زبان میآورد.
چطور فرکانس احساس قدردانی را در خود افزایش دهیم؟
با توجه به تاثیرات مثبتی که احساس قدردانی بر روی ذهن، جسم و سرنوشت دارد، افزایش این احساس ضروری است. اگر مدتی است منزوی و افسرده شدهاید، بهترین راه این است که به گذشته بروید و هر خاطرهی خوبی را چندین بار برای خود بازیابی کنید. سپس با قدردانی از اتفاقات خوب و داشتهها، به جنگ با انزوا و افسردگی بروید.
اما برای تقویت فرکانس احساس قدردانی میتوانید راههای زیر را به کار ببندید:
مثبت اندیشی را در خود تقویت کنید
برای هر کار مثبتی باید وقت صرف کنید. پس برای اینکه قدردان شوید، باید ساعات زیادی را با خود خلوت کنید. به سراغ خاطرات خوب و اتفاقات خوشایند بروید. آنقدر آنها را تکرار کنید که احساس شادی در دل شما زنده شود. همچنین به سراغ گذشتهی تلخ خود بروید. زمان حال را با آن مقایسه کنید.
قطعاً هر کسی در زندگی ممکن است سختیهایی داشته باشد که به مرور زمان به آسانی و رفاه تبدیل شوند. اگر در گذشته آرزویی داشتهاید که محقق نشده است، اکنون سپاسگزار باشید که میتوانید به آرزوی خود را برآورده کنید. برای مثال اگر قبلاً پول خرید لباس مورد علاقهی خود را نداشتید و اکنون میتوانید بارها این لباس را بخرید، بابت این اتفاق و فرصت سپاسگزار باشید.
خوبیهای دیگران را به یاد بیاورید
یکی از اشتباهات اغلب افراد این است که خوبیهای خود را در حق دیگران از یاد نمیبرند. اما خوبیهای دیگران را خیلی زود فراموش میکنند. حتی اگر کسی در حق شما کمکاری کرده باشد، بهتر است با به یاد آوردن خوبیهایش، این کاستی و نقص را از یاد ببرید. برای بهبود روابط اجتماعی لازم است تا فقط خوبی دیگران را برجسته کنید.
برای مطالعه سایر فرکانس احساسات کلیک کنید.