فرکانس احساس رضایت چگونه ایجاد میشود و تاثیر آن روی جسم و روح؟

فرکانس احساس رضایت

فرکانس احساس رضایت (Contentment) که با مفاهیمی همچون قناعت و خوشبختی پیوند می‌خورد، یکی از احساسات مثبت محسوب می‌شود. این احساس آرامش روحی را برای شما به همراه می‌آورد. در واقع شما وقتی از شرایط زندگی (همسر، شغل، وضعیت مالی، محل زندگی و …) رضایت داشته باشید، آرامش و حس خوشبختی بر زندگی‌تان غالب می‌شود. اما آیا از تاثیر فرکانس احساس رضایت بر روی زندگی، سلامت جسمانی، عملکرد مغز و حتی سرنوشت اطلاعاتی دارید؟ 

ارتعاشات این احساس می‌توانند تمامی جوانب زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهند. اگر در این مورد اطلاعات کافی ندارید و یا هنوز هم به نقش احساس رضایت و خوش‌بینی در قانون جذب تردید دارید، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

فرکانس احساس رضایت چیست؟

راضی بودن از زندگی و احساس خوشحالی را همه در زندگی خود بارها تجربه کرده‌ایم. وقتی کسی بگوید خوشحال است، ما به طور غریزی می‌دانیم که حتماً اتفاق خوبی برای او افتاده است. نقطه مقابل این احساس، غم و اندوه است و زمانی که اتفاق بدی رخ می‌دهد، به احساس مبتلا می‌شوید. 

فرکانس احساس رضایت می‌تواند آنی و لحظه‌ای و یا پایدار و مداوم باشد. وقتی در یک لحظه از آنچه که به وقوع پیوسته است، حساس رضایت می‌کنید، احساس آرامش و خوشبختی هم به سراغ شما می‌آید. احساس رضایت دائمی با مفهوم «قناعت» پیوند خورده است. 

وقتی برای مدت طولانی از شرایط زندگی خود رضایت داشته باشید و به آنچه که دارید، قناعت کنید، احساس خوشبختی نیز ماندگار می‌شوید. در چنین شرایطی آرامش به صفت و ویژگی اصلی شما تبدیل می‌شود. برخی از افرادی که اغلب سکوت و آرامش را به جنجال و تشنج ترجیح می‌دهند، در واقع آن‌ها نسبت به موقعیت و شرایط خود رضایت دارند.

فرکانس احساس رضایت چطور ایجاد می‌شود؟

آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید چرا برخی از افراد از موقعیت و شرایط خود راضی هستند و برخی دیگر ناراضی؟ حتی ممکن است آن‌ها که از شرایط خود راضی هستند، از دیدگاه ما یا سایرین وضعیت خوبی هم نداشته باشند. با این وجود در درون خود از آنچه دارند، احساس رضایت می‌کنند.

درست مانند یک فرد تهیدست که با وجود شرایط سخت زندگی باز هم به آنچه که دارد، قناعت کرده و احساس خوشبختی می‌کند. البته منظور ما در اینجا این نیست که فقر چیز خوبیست و بنابراین باید به آن راضی بود. بدون شک ثروتمند بودن آرزوی هر کسی است و نمی‌توان بدون دلیل آن را رد کرد.

هدف ما این است که بگوییم برخی از افراد با وجودی که از دیدگاه دیگران در سخت‌ترین شرایط هستند، باز هم احساس رضایت و خوشبختی می‌کنند. اما دلیل آن چیست؟ 

محققان علم روانشناسی معتقدند تا زمانی که بر روی داشته‌ها (هرچند اندک) متمرکز شویم، بخاطر نداشته‌ها رنج کمتری می‌کشیم. از آنجا که احساسات واکنشی نسبت به موقعیت‌های خاص هستند، احساس رضایت هم به همین منوال است. اما در افرادی که همیشه از داشته‌های خود راضی هستند، نوع دیدگاه هم کمی متفاوت است.

دلایل داشتن حس رضایت

احساس رضایت دلایل مختلفی دارد. مهم‌ترین عواملی که این احساس را ایجاد می‌کنند، عبارتند از:

  • عدم سرزنش خود و دیگران
  • داشتن صبر و حوصله برای تغییر وضعیت بد
  • داشتن افکار مثبت و قدرت کنترل افکار منفی
  • عدم مقایسه‌ی خود با دیگران
  • داشتن حس قدردانی نسبت به زندگی

فرکانس احساس رضایت چه تاثیری بر روی زندگی دارد؟

عشق و احساس رضایت می‌تواند دیدگاه شما را نسبت به زندگی تغییر دهد. گاهی نیز تغییر دیدگاه باعث احساس رضایت می‌شود. ممکن است مدت‌ها نسبت به یک موضوع دیدگاه منفی و بدبینانه‌ای داشته باشید. اما با تغییر نگاه خود به احساس رضایت برسید.

برای مثال از شغل خود ناراضی هستید و با صبح با غرولند از خواب بلند شده و به سر کار می‌روید. اما بعد از مدتی به این نتیجه می‌رسید می‌توانید در همین شغل پیشرفت و به هدف‌ها و آرزوهای خود دست پیدا کنید. در واقع شما دیدگاه خود را نسبت به یک موقعیت تغییر داده و تفکرات مثبت را در مورد آن تقویت می‌کنید. به همین دلیل بعد از مدتی حس نارضایتی به احساس رضایت تبدیل می‌شود.

فرکانس احساس رضایت مثل هر احساس دیگری می‌تواند زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. یک اصل مهم را فراموش نکنید، غیرممکن است که انسان احساس بدی داشته باشد، اما به خوبی‌ها فکر کند. در عین حال شما می‌توانید هر چیزی را که می‌خواهید بدست آورید. البته به شرط اینکه افکار خوب را در ذهن خود تقویت کنید. سپس احساس رضایت شکل می‌گیرد. در این مواقع می‌توانید از نیروهای خلاق درون‌تان کمک بگیرید.

ارتباط بین فرکانس احساس رضایت و قانون جذب

دکتر جان گری (نویسنده، روانشناس و سخنران انگیزشی) در رابطه با تاثیر ارتعاشات احساس رضایت بر روی زندگی می‌گوید: «زمانی که همسر هر مردی باب کارهای جزئی از او تشکر می‌کند، آن وقت است که مرد تشویق می‌شود تا کارهای بیشتری را برای همسرش انجام دهد. این امر به خاطر قدردانی است که حالت کششی دارد و حمایت‌ را به دنبال خود می‌آورد.

Frequency of feeling satisfied
Frequency of feeling satisfied

حقیقت این است که رضایت داشتن از وضعیت و شرایط باعث پیوند بین ذهن و انرژی درونی می‌شود. پس به فردی توانمند، خلاق و بااستعداد تبدیل می‌شوید. پس حتی اگر شرایط آن طور که انتظارش را داشتید، پیش‌ نرفته، با رضایت فقط حس خود را نسبت به آن بهتر می‌کنید. اما سپس با افزایش توان و نیروی می‌توانید آن را تغییر دهید.

شما وقتی احساس خود را نسبت به چیزهایی که تاکنون داشته‌اید، تغییر می‌دهید، در واقع همه چیز را دوباره به سمت خود جذب می‌کنید. در این مورد باید قدرت تجسم خود را بالا ببرید تا بتوانید آرزوهای خود را به نحو بهتری احساس کنید. وقتی تصاویری از آرزوهای خود را مجسم می‌کنید، یعنی احساس داشتن آن را در همان لحظه دارید. 

در همین شما احساس رضایت درونی کرده و فرکانس همین احساس سیگنال‌هایی را برای کائنات ارسال می‌کند. قانون جذب همین تصاویر را دریافت کرده و سپس آن را به سمت شما می‌فرستد. در حقیقت این احساس ست که باعث جذب می‌شود نه فقط تصویر و یا فکر.

شاید فکر کنید اگر افکار مثبت داشته باشید و یا اینکه خواسته‌ی خود را مجسم کنید، به آرزوهای خود می‌رسید. اما کافی نیست. زیرا باید همزمان احساس عشق، غنی بودن، رضایت هم داشته باشید.

سلامت جسمانی و قدرت احساس رضایت

شاید باورش برایتان سخت باشد، اما ارتعاشات احساس رضایت می‌تواند حتی جسم ما را هم تحت تاثیر قرار دهد. محققان علم روانشناسی معتقدند که افرادی که از زندگی خود رضایت دارند، درگیر احساسات مثبت زیادی هستند. این افراد نسبت به هم‌نوعان عشق می‌ورزند. مهربانند و همزمان از آن‌ها عشق دریافت می‌کنند. همچنین این افراد هوش اجتماعی بالایی دارند.

زیرا قادرند خود را با شرایط مختلف وفق دهند. پیاژه (روانشناس) می‌گوید: «باهوش‌ترین افراد کسانی هستند که خود را با محیط سازگار کنند». منظور پیاژه نیز تا حدی به احساس رضایت نزدیک می‌شود. شما تا زمانی که نسبت به موقعیت احساس خوبی نداشته باشید، نمی‌توانید خود را با آن سازگار کنید.

نشاط و شادابی

نشاط و شادابی از مهم‌ترین تاثیرات احساس رضایت در زندگی است. وجود این مولفه باعث تولید هورمون‌های شادی در بدن می‌شود. این هورمون‌ها بر روی عملکرد مغز و سلامت جسمانی تاثیر مثبتی را برجا می‌گذارند. اگر شما از هورمون‌هایی که در نتیجه‌ی فرکانس احساس رضایت در بدن ترشح می‌شود، اطلاع داشته باشید، هیچ‌گاه برای درمان بی‌خوابی، بی‌حوصلگی و افسردگی به سراغ داروهای شیمیایی نمی‌روید.

این احساس باعث تعادل شیمیایی در مغز می‌شود و سبک زندگی سالم را به ارمغان می‌آورد. در نتیجه ی تاثیر احساس رضایت، هورمون‌های خوشبختی در بدن تولید می‌شود که منجر به افزایش صبر و حوصله، پذیرش نظرات و شرایط خلاف عقیده، افزایش قدرت خلاقیت و استعداد می‌شود. 

تاثیر ارتعاشات احساس رضایت بر سلامت جسمانی را می‌توان بر اساس هورمون‌های ایجاد شده به صورت زیر شرح داد:

برای مطالعه سایر فرکانس احساسات کلیک کنید.

افزایش میزان هورمون دوپامین در بدن

دوپامین هورمون لذت است. این هورمون انگیزه را به شما می‌دهد تا کارها مورد نظر خود را سریع‌تر انجام دهید. دوپامین ارتباط نزدیکی با شخصیت و سلامت جسمانی شما دارد. این هورمون خیلی سریع تحت تاثیر داروهای اعتیادآور قرار می‌گیرد. 

feeling-contentment
feeling-contentment

جالب است بدانید کسانی که برای آرامش روانی و ذهنی خود داروهای شیمیایی یا مواد مخدر مصرف می‌کنند، در واقع میزان هورمون دوپامین در بدن آن‌ها افزایش می‌یابد. این هورمون در تسکین دردهای جسمانی هم مؤثر است. پس با احساس رضایت از زندگی، این هورمون در بدن بیشتر شده و شما درد جسمانی را کمتر احساس می‌کنید. 

 افزایش هورمون اکسی‌توسین

یکی دیگر از هورمون‌هایی که در نتیجه‌ی تاثیر فرکانس احساس رضایت در بدن تولید می‌شود، هورمون «اکسی توسین» است. این هورمون باعث افزایش حس وفاداری و اعتماد به نفس می‌شود. اشتیاق به برقراری روابط اجتماعی تاثیر زیادی در افزایش این هورمون دارد. وقتی از ارتباط با اطرافیان از جمله همسر و فرزندان لذت می‌برید، این هورمون در بدن زیاد می‌شود. 

این هورمون سطح استرس و اضطراب را در بدن کاهش می‌دهد. در نتیجه قسمت آمیگدال و قشر پیشانی مغز بهتر از قبل می‌تواند عمل کند. وقتی هورمون اکسی توسین در بدن تولید می‌شود، قدرت یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات در شما بیشتر می‌شود.

تاثیر فرکانس احساس رضایت در افزایش اندروفین

وقتی از زندگی خود رضایت داشته باشید، هورمون دیگری در بدن تولید می‌شود به نام «اندورفین». این هورمون در زمان فعالیت بدنی شدید تولید می‌شود. وقتی در حال ورزش هستید و یا از کاری که انجام می‌دهید احساس رضایت دارید، میزان این هورمون در بدن افزایش می‌یابد. اندورفین همان مورفین طبیعی است که بدن تولید می‌شود و دردهای جسمانی را تسکین می‌دهد. 

افزایش هورمون سروتونین در بدن

یکی دیگر از تاثیرات ارتعاشات احساس رضایت، افزایش میزان هورمون سروتونین در بدن است. این هورمون در افزایش اعتماد به نفس و شادی نقش زیادی دارد. همچنین روحیه‌ی و توان جسمانی شما را افزایش می‌دهد. شاید برایتان کمی عجیب باشد که بدانید بیرون رفتن با افزایش میزان هورمون سروتونین ارتباط نزدیکی دارد. می‌دانید چرا؟

بیرون رفتن باعث افزایش ویتامین D در بدن می‌شود. این ویتامین هم نقش زیادی در افزایش میزان هورمون سروتونین می‌شود. تفکر مثبت و رضایت داشتن از زندگی هم عوامل مهمی هستند که به افزایش سطح این هورمون کمک می‌کنند. 

تاثیر احساس رضایت در افزایش آدرنالین

فرکانس احساس رضایت از زندگی و شرایط به افزایش میزان هورمون آدرنالین در بدن کمک می‌کنید. این هورمون نقش زیادی در افزایش انرژی جسمانی دارد. البته فشارخون و ضربان قلب را نیز همزمان افزایش می‌دهد. سرعت جریان خون به سمت مغز را افزایش داده و گاهی باعث واکنش‌های آلرژیک هم می‌شود. با این وجود اگر به اندازه باشد، تاثیر زیادی در افزایش انرژی بدن برای تلاش کردن و دستیابی به اهداف دارد.

چطور احساس رضایت را در خود تقویت کنیم؟

با توجه تاثیر ارتعاشات احساس رضایت بر روی روح و جسم، لازم است تا آن را در زندگی خود افزایش دهید. البته فراموش نکنید احساس رضایت به این معنا نیست که به آنچه دارید قانع باشید و تلاشی برای پیشرفت نکنید. در واقع حس رضایت با مثبت‌اندیشی گره خورده است. این احساس باید بتواند شما را منقلب کرده، آرامش روحی و سلامت جسمی را به شما هدیه دهد.

برای افزایش احساس رضایت 2 نکته‌ی زیر مفید هستند:

قدردانی در زندگی را تمرین کنید

یکی از راه‌های مفید برای افزایش حس رضایتمندی، سپاسگزاری از خود، دیگران و زندگی است. همیشه بابت چیزهایی که دارید، بدست آورده‌اید و یا دیگران به شما داده یا آموخته‌اند، سپاس‌گزاری کنید. نظم و انضباط ساده، شروع تمرینی است که شما را بر روی چیزهای خوب متمرکز می‌کند.

 از مقایسه کردن خود با دیگران دست بکشید

مقایسه زندگی خود با دیگران باعث نارضایتی می‌شود. شما ظواهر زندگی دیگران را می‌بینید. اما آن را با بطن زندگی خود مقایسه می‌کنید. دیدن چند تصویر زیبا از زوج‌هایی که با لبخند به دوربین زل زده‌اند، نشان‌دهنده‌ی خوشبختی آن‌ها نیست. اگر عادت دارید بدترین چیزها را در مورد خود به یاد بیاورید، بهتر است همین حالا این کار را متوقف کنید. 

فراموش نکنید نه زندگی دیگران آنقدر زیباست که ما از دور مشاهده می‌کنیم و نه زندگی ما آنقدر ناقص و معیوب. اولویت شما باید یادگیری نکات مفید از دیگران باشد. حسرت خوردن روحیه‌ی شما را تضعیف می‌کند. مطالعه فرکانس احساس تنبلی و بی حوصلگی، دلایل حوصله نداشتن و 4 راه درمان آن را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *