هنری فورد؛ تولید انبوه نوآوری و ابداع در دل نبوغ

Henry Ford هنری فورد

هنری فورد Henry Ford که به عنوان یه نابغه تکنولوژیکی و یه قهرمان ملی شناخته میشه؛ او نیروی خلاق در صنعت خودروسازی بود که تنها با چند دهه تلاش، به طور دائم شخصیت اقتصادی و اجتماعی ایالات متحده رو تغییر داد. هنگامی که فورد جوان در سال 1879 از مزرعه پدرش به دیترویت نقل مکان کرد، از هشت آمریکایی فقط دو نفر در شهرها زندگی می‌کردن. هوش او کاملاً به سوی بهبود زندگی شهرنشینی آماده‌بود، در طول زمان باعث شد او روش های جدید و انقلابی تولید انبوه خودرو رو ابداع کنه.

Henry Ford’s Manufacturing Innovations Sparked a Revolution [Video]

 

در سال 1913، اولین خط مونتاژ متحرک جهان توسط هنری فورد راه اندازی شد. او در دنیای صنعت، فردی بسیار تأثیر گذار بود، در عرصه سیاسی نیز صریح بود. فورد به خاطر موضع صلح جویانش در سال های اولیه جنگ جهانی اول جنجال زیادی ایجاد کرد و انتقادات گسترده ای رو برای دیدگاه ها و نوشته هایش به دست آورد. به هر روی، بیایید بینیم یکی از بزرگترین مردان قرن بیستم چطور تو آغوش موفقیت قرار گرفت.

سال های اولیه زندگی و شغل موفق مهندسی

هنری فورد متولد 1863، اولین فرزند ویلیام و مری فورد بود که صاحب یه مزرعه مرفه در دیربورنّ میشیگان بودند. در 16 سالگی، خانه خود رو به مقصد دیترویت ترک کرد، جایی که تونست به عنوان کارآموزی شغلی پیدا کنه. وی پس از سه سال به دیربورن بازگشت و تو مزرعه خانواده مشغول به کار شد، اما همچنان به کار و سرویس دهی به موتورهای بخار و کار در کارخانه های دیترویت ادامه داد. سال 1888، او با کلارا برایانت که تو مزرعه ای در نزدیکی محل تولدش بزرگ شده‌بود، ازدواج کرد.

در چند سال اول ازدواج آنها، فورد با کار در کارخانه‌ی چوب بُری، از خود و همسر جدیدش حمایت میکرد. در سال 1891، وی با كلارا به دیترویت بازگشت و اونجا به عنوان مهندس در شركت ادیسون استخدام شد. او که به سرعت پله های ترقی رو بالا میرفت، دو سال بعد به مهندس ارشد ارتقاء شغلی پیدا کرد. تقریباً در همین زمان، کلارا تنها پسر خانواده، اِدسل را به دنیا آورد. در سال 1896، او اون چه رو «چهارچرخه یابی» مینامید را تکمیل کرد. این وسیله نقلیه شامل یک قاب فلزی سبک بود که چهار چرخ داشت که از یه موتور بنزینی دو سیلندر، چهار اسب بخار نیرو میگرفت.

تولد شرکت فورد موتورز و تولید خودروی معروف مدل T

مصمم به بهبود نمونه اولیه خود، فورد چهار چرخه یابی را به منظور ادامه ساخت وسایل نقلیه دیگه فروخت. وی در طول هفت سال آینده از سرمایه‌گذاران مختلف منابع مالی دریافت کرد که برخی از آنها در سال 1899 شرکت خودروسازی دیترویت (بعداً شرکت هنری فورد) رو تشکیل‌دادن. همکاران وی که مشتاقانه کارش رو دنبال میکردن، از نیازهای مستمر فورد به قطعات ناامید شده‌بود. سپس فورد در سال 1902 شرکت رو ترک کرد. سال بعد، فورد شرکت خود یعنی «فورد موتور» را تأسیس کرد.

یک ماه پس از تأسیس شرکت، اولین اتومبیل فورد با نام مدل A که دو سیلندر و هشت اسب بخار قدرت داشت رو تو کارخونه ای در خیابان ماک در دیترویت مونتاژ کرد. در آن زمان، فقط چند اتومبیل در روز مونتاژ میشدن و گروه های دو یا سه کارگری، اونا رو با دست خود از قطعاتی که به سفارش سایر شرکت ها تهیه میکردن، میساختن. فورد زمانش رو به تولید یک اتومبیل کارآمد و قابل اعتماد اختصاص داد که برای همه مقرون به صرفه باشه. نتیجه مدل T بود که در اکتبر 1908 وارد بازار شد.

فوران نوآوری ها در تولید و کار

مدل T یه موفقیت فوری بود و به زودی فورد سفارش های بیشتری برای تولیدش کسب کرد. در نتیجه او تکنیک های تولید انبوه رو که باعث تحول در صنعت آمریکا شد، از جمله استفاده از کارخانه های بزرگ تولید رو به کار بُرد. قطعات استاندارد و قابل تعویض و خط مونتاژ متحرک، نبوغ فورد در تولید خودرو بود. تولید انبوه به میزان قابل توجهی در زمان مورد نیاز برای ساخت اتومبیل باعث میشد تا در هزینه ها صرفه جویی شه. در سال 1914، فورد، کار روزانه 8 ساعت با دستمزد 2.34 دلار رو به 5 دلار افزایش داد.

حتی با افزایش تولید، تقاضا برای مدل T همچنان بالا بود و تا سال 1918، نیمی از کل اتومبیل های آمریکا از این مدل بودند. در سال 1919، فورد پسرش ادسل را به عنوان رئیس شرکت تعیین کرد، اما همچنان خودش کنترل کامل شرکت رو تو دست داشت. پس از درگیری با سهامداران، به رهبری برادران هوراس و جان داگ، هنری فورد تا سال 1920 سهم تمام سهامداران اقلیت رو خریداری کرد. در سال 1927، فورد تولید رو به یک مجموعه عظیم صنعتی که در کنار رودخانه روژ در دبورن ساخته‌بود، منتقل کرد.

ماشین جدید فورد مدل آ

این کارخونه شامل کارخونه شیشه، کارخونه فولاد، خط مونتاژ و سایر اجزای لازم تولید خودرو بود. در همان سال، فورد تولید مدل T رو متوقف کرد و مدل جدید A را معرفی کرد که از اسب بخار و ترمزهای بهتر بهره میبرد. در آن زمان، شرکت حدود 15 میلیون مدل T تولید کرده بود، به طوری که شرکت فورد بزرگترین تولید کننده خودرو در جهان بود. فورد کارخانه ها و عملیات تولید انبود خودرو رو در سراسر جهان افتتاح کرد.

در سال 1928، طی مصاحبه‌ای با دیترویت تایمز، فورد فاش كرد كه منبع الهام وی و كاری كه انجام داده‌است تا حدودی مرموز است. او درخشش خودش رو به یک «استاد ذهن» اختصاص داد. وی همچنین اظهار داشت: « جایی وجود داره که ه استاد ذهن برای ما پیام های مغزی ارسال میکنه. یه روح عالی وجود داره! من هرگز با اراده خودم کاری نکردم. من توسط نیروهای نامرئی در وجودم تحت فشار قرار گرفتم.»

جنجال های سال های پایانی زندگی هنری فورد

ثابت شد كه مدل A از نااميدی نسبي برخورداربوده و توسط شورولت (ساخته‌ی جنرال موتورز) و پليموث (ساخته‌شده توسط كريسلر) خارج از بازار فروخته‌شد. در سال 1932 فورد اولین موتور V-8 رو معرفی کرد، اما تا سال 1936 این شرکت در صنعت خودرو به رتبه سوم رسیده‌بود. با وجود سیاست های مترقی خود در مورد حداقل دستمزد، فورد نبرد طولانی علیه اتحاد کارگری انجام داد، اما پس از آنکه رقبای از نبرد کناره گرفتند، با اتحاد کارگران متحد اتومبیل موافقت کرد.

در سال 1937، کارمندان امنیتی فورد با کارگزاران UAW (اتحادیه کارگران خودرو) در به اصطلاح «نبرد زیرگذر» در کارخانه روژ درگیر شدن و پس از آن هیئت روابط ملی کار به فورد دستور داد که از مداخله در سازمان اتحادیه دست بکشد. شرکت فورد موتور اولین قرارداد خود را با UAW در سال 1941 امضاء کرد.

هنری فورد مخالف جنگ جهانی بود یا موافق؟

نظرات سیاسی فورد که از آغاز فعالیت های علیه درگیری آمریكا در جنگ جهانی اول نشأت میگرفت، او رو با انتقادهای گسترده روبرو کرد. وی در سال 1918 یه نامزد ناموفق برای كرسی مجلس سنا در آمریكا بود. زیرا در مبارزات انتخاباتی شکست خورده‌بود. سپس، با خرید یه روزنامه محلی در سال 1918، فورد تعدادی از نوشته های ضد یهودیش رو منتشر کرد که به صورت مجموعه ای چهار جلدی به نام «یهود بین المللی» جمع آوری و منتشر شد.

هنری فورد
زندگینامه هنری فورد مخترع ماشین در سایت عادل دمیرچی

اگرچه او بعداً از این نوشتارها صرفه نظر كرد، اما آدولف هیتلر و آلمان نازی او رو تحسین کردن. در سال 1938 صلیب افتخار عقاب آلمانی رو پذیرفت، بالاترین مدال رژیم نازی برای یه خارجی!. اما با شروع جنگ جهانی دوم، فورد به نیروهای آمریکایی در تولید هواپیما، موتور، جیپ و تانک کمک های بسیاری کرد.

اسدل فورد در سال 1943 درگذشت و هنری مدت کوتاهی قبل از واگذاری شرکت به نوه خود، هنری فورد دوم، در سال 1945 به ریاست شرکت فورد موتور بازگشت. وی دو سال بعد در سن 83 سالگی در خانه خود در دیربورن در اوج اعتبار، موفقیت و ثروت درگذشت.

پرسش و پاسخ

هنری فورد رو بیشتر به چه دلیل میشناسن؟

خط مونتاژ هنری فورد انقلابی در تولید کارخانه های خودروسازی ایجاد کرد. با استفاده از تکنیک های او، مونتاژ شاسی در سال 1914 از 12.5 ساعت به 93 دقیقه کاهش یافت. این امر باعث میشد اتومبیل های مقرون به صرفه برای طبقه متوسط رو به رشد آمریکا مناسب باشن.

دوران کودکی هنری فورد چگونه بود؟

هنری فورد یکی از هشت فرزند متولد شده‌ی ویلیام و مری فورد بود. وی تو مزرعه ای در نزدیکی دیرورن در میشیگان متولد شد. در سن 16 سالگی، او برای یافتن‌کار در فروشگاه‌های ماشین دیترویت، خانه‌ی خود رو با پای‌ پیاده ترک کرد.

چگونه هنری فورد بر جهان تأثیر گذاشت؟

با تولید خودروی مدل T، هنری فورد تأثیر غیرقابل پیش بینی و فوق العاده ای بر زندگی آمریکایی ها گذاشت. وی به عنوان نماد فردیه که از یه زندگی کشاورزی به یه آمریکای صنعتی تبدیل میشه.

مطالعه‌ی زندگینامه‌ی دیل کارنگی؛ چطور یه سخنران نابغه بر دیگران تأثیر گذاشت؟

میراث باشکوه هنری فورد

هنری فورد پایه و اساس قرن بیستم رو بنا کرده بود. خط مونتاژ به مشخصه‌ی قرن بدل شد و سرانجام برای همه چیز از فونوگراف تا همبرگر استفاده‌شد. مقادیر زیادی از مواد جنگی که در خط تولید انبوه ساخته‌میشدن، برای پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم استفاده شدن. دستمزد بالا و کار فراوان، باعث شد آمریکایی های زیادی از مزارع به شهرها بیان.

همین مشاغل همچنین باعث تسریع در حرکت همین افراد به طبقه متوسط  شد. در نمایشی چشمگیر از قانون عواقب ناخواسته، ایجاد خیل عظیمی از کارگران باعث ایجاد اتحادیه صنعتی در دهه 1930 به عنوان یک نیروی اجتماعی و سیاسی قدرتمند شد. مدل T باعث تولید اتومبیل به میزان انبوه شد و الگوهای زندگی، فعالیت های اوقات فراغت و حتی فلسفه صنعت مدرن رو به کلی تغییر داد.

چرا هنری فورد نوآوری کرد؟

یک داستان جالب وجود داه که چگونه هنری فورد 13 ساله برای تولد خود ساعت جیبی گرفت و سپس اقدام به جدا کردن قطعاتش کرد. او به سادگی میخواست بدونه که چگونه این دستگاه کار میکنه. این تجربه نوجوانی، نوعی از شخصیت العام بخش اون رو نشون میده. او به طور کلی میخواس بدونه که دستگاه ها چگونه کار میکنن!.

فورد به هر جنبه ای از زندگی پیرامون خود علاقه مند بود. وی به بررسی اشکال نوآورانه از آموزش پرداخت که با گذشت زمان منجر به تأسیس مؤسسه ادیسون شد که امروزه با عنوان هنری فورد شناخته میشه. در یه مکان واحد، فورد ده ها ساختمان و میلیون ها اثر باستانی رو گرد هم آورد. این یکی از بزرگترین مجموعه‌ها در نوع خودشه که تاکنون مونتاژشده. همچنین این مجموعه، روشی جسورانه و جاه طلبانه برای افراد در هر سنی برای کشف تجربیات یه نابغه آمریکایی است.

هنری فورد، فردی الهام بخشه! او فرصت هایی رو برای آینده میدید و به فناوری به عنوان نیرویی پویا برای بهبود زندگی مردم اعتقاد داشت. از نظر او، فنأوری فقط منبع سود نبود، بلکه راهی برای مهار ایده های جدید و در نهایت دموکراتیک کردن بیشتر زندگی آمریکایی ها بود.

10 واقعیت جالب از زندگی هنری فورد

1- هنری فورد تو نوجوانی، نبوغ مکانیکی خودش رو به هنر تعمیر ساعت مجهز كرد و بارها و بارها از قطعاتش رو از هم جدا كرد تا نحوه کار دستگاه رو درک کنه. او حتی ابزارهای خاص خودش رو برای کار بر روی ساعت ها از جمله پیچ گوشتی های ریز تهیه میکرد.

2- هنگامی که تنها 20 سال داشت، فورد به عنوان مهندس اصلی کارخانه اصلی شرکت توماس ادیسون تو دیترویت که انرژی الکتریکی رو برای شهر فراهم میکرد منصوب شد. وی از شش سال قبل در آنجا کار میکرد تا اینکه ادیسون، فورد رو ترغیب کرد تا رویاهای خود رو برای ایجاد یه اتومبیل ارزان قیمت، قابل اعتماد و بنزینی ایجاد کنه.

3- در میان بسیاری از نوآوری های دیگر که هنری فورد در کارخانجات تولیدی خود به ارمغان آورد، تمایل به استخدام افراد معلول از جمله نابینایان، ناشنوایان و کسانی که در جنگ یا تصادفات اندام خود رو از دست داده‌بودن داشت. تا سال 1919، بیش از 20 درصد از نیروی کار شرکت فورد، نوعی ناتوانی داشتن.

4- هنری فورد بعد از جان د. راکفلر، غول صنعت نفت، دومین میلیاردر آمریکا بود.

اولین اختراع در 15 سالگی!

5- فورد اولین موتور بخار عملیاتی خودش رو تو سال 1878 در سن 15 سالگی طراحی کرد.

6- هنری فورد که هنوز هم در دوران پیری یه مبتکر بود، نمونه اولیه یه اتومبیل پلاستیکی رو در آگوست سال 1941 معرفی کرد. حتی در کمال تعجب، بدنه‌ی این ماشین زیست تخریب پذیر بود و پانل های سبک آن کاملاً از «سویا» ساخته‌شده بودن. در حالی که فورد امیدوار بود پانل های سویا رو در تولید اتومبیل و کامیون های فورد گنجانده تا وزن کمتری داشته باشن و هزینه وسایل نقلیه جدید را کاهش بدن، شیوع جنگ جهانی دوم این پروژه رو به تأخیر انداخت.

7- پس از از دست‌دادن غم انگیز مادرش در سال 1876، پدرش میخواس هنری مسئولیت مزرعه رو بر عهده بگیره. با این حال، هنری با این امر مخالفت کرد و گفت که وی علاقه ای به کار تو مزرعه نداره. در سال های اولیه خود به دلیل حضور مادرش حاضر به انجام کارهای مزرعه ای بود. با این حال او جدا از مادرش هیچ علاقه ای به مزرعه نداشت.

8- او از کار کردن در مزرعه خوشش نمیومد، اما وقتی که ازدواج کرد، در سن 25 سالگی به کار کشاورزی روی آورد. او مجبور شد این کار رو برای حمایت از خانوادش انجام بده.

9- هزینه مدل T در سال 1908 (سالی که به بازار عرضه شد) 950 دلار بود و در سال 1927 به 290 دلار کاهش یافت که این امر برای بخش بیشتری از جمعیت شهر نشین مقرون به صرفه بود.

10- فورد 161 حق اختراع منحصر به فرد به نام خودش ثبت کرده بود. او مخصوصاً شیفته علوم و اختراعات بود. فورد به عنوان یه مخترع، معتقد بود که میتونه تأثیر بسزایی تو جهان داشته باشه.

جملات زیبا از هنری فورد که میتونن زندگی هر فردی رو تغییر بدهن

«بیشتر مردم در زمانی که دیگران در حال وقت تلف کردن هستن، به جلو پیش میرن.»

«کیفیت به معنای انجام درست کاریه که هیچ کس به دنبالش نیس.»

«هیچ چیز سخت نیس، اگر اون رو به مشاغل کوچک تقسیم کنین.»

«کنار هم بودن، پیشرفت و همکاری که میخواهید، به دست میآرید.»

«اگر پول برای شما به معنای راحتی باشه، هرگز اون رو نخواهید داشت. تنها امنیت واقعی که یه مرد در این جهان میتونه داشته باشه، ذخیره دانش، تجربه و تواناییه.»

«اکثر مردم وقت و انرژی بیشتری رو صرف توجیه مشکلات میکنن، تا تلاش برای حل اونها.»

بزرگترین کشف هر فرد از نظر هنری فورد

«یكی از بزرگترین كشفیاتی كه شخص انجام‌میده، یافتن اینكه اونا میتونند اونچه‌ رو که از انجامش ترس‌داشتن رو انجام بدهند.»

«این به اندازه کافی خوبه که مردم سیستم بانکی و پولی ما رو درک نمیکنن، زیرا اگر چنین میکردن، من معتقدم که قبل از فردا صبح یک انقلاب به وقوع میپیوست.»

«شما میگین من تقریباً با هیچ چیز شروع نکردم، اما این درست نیس. همه ما با همه چیز موجود شروع میکنیم، این است که چگونه از آن استفاده میکنیم که همه چیز را ممکن میکنه.»

«تمام راز یک زندگی موفق اینه‌که دریابیم چه‌کسی سرنوشتی برای انجام‌دادن داره و سپس چجوری اون رو انجام میده.»

«هرکسی که خود را پر دانش بدونه، بیست و هشتاد سال داره و پیره. هرکس دائما در حال یادگیریه، جوون میمونه.»

«شکست فقط فرصتی که افراد باهوش میتوان دوباره از اون شروع کنن.»

«بهترین دوست من کسیه که بهترین ها رو برای من به ارمغان میاره.»

«تقصیر رو پیدا نکنین، یه راه حل پیدا کنین. هر کسی میتونه از چیزی شکایت کنه.»

«تنها اشتباه واقعی اینه که از اشتباه چیزی یاد نگیریم.»

 «وقتی چشم خودتون رو از اهدافتون دور میکنین، موانع چیزهای ترسناکی هستن که میبینین»

«چشم انداز بدون عزم، فقط توهمه.»

«وقتی به نظر میرسه همه چیز علیه شما پیش میرن، به یاد داشته باشین که هواپیما در مقابل باد حرکت میکنه، نه در مقابل با آن.»

«فکر کردن سخت ترین کار جهانه، احتمالاً به همین دلیله که معدود افرادی درگیر آن هستن.»

زندگینامه‌ی سایر بزرگان و راهو رسم اونها رو در راه مرجانی ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *