کتاب هفت قانون معنوی موفقیت نوشته دیپاک چوپرا، اصولی قدرتمند رو ارائه میده که میشه برای تحقق عمیق ترین خواسته هامون از اونا استفاده کرد. اگر این اصول هفتگانه رو به مرحله عمل برسونید، متوجه میشید که میتونید هر چیرو که در موردش خواب دیدهبودین، براتون تجلی بشه.
بسیاری از ما با این عقیده بزرگ میشیم که دستیابی به موفقیت نیاز به کار سخت، عزم جدی و جاه طلبی خیلی زیاد داره. در نتیجه، ما ممکن است سال ها تلاش کنیم و حتی به بعضی از اهدافمون برسیم، اما احساس خسته کنیم و زندگیمون از تعادل خارج بشه.
همانطور که دیپاک چوپرا تو کتاب هفت قانون معنوی موفقیت میگه: «چنین تلاش ناامید کننده ای نه لازم و نه مطلوبه.» در دنیای طبیعی، خلقت با راحتی عجینشده. یه بذر برای تبدیل شدن به درخت تلاش نمیکنه، بلکه به راحتی و عشق رشد میکنه. خوشبختانه، قوانین موفقیت دشوار یا مرموز نیستن و درک و اجرای اونا آسونه. پس بدوت تلف کردن وقت میریم ببینیم دیپاک چوپرا چی برامون داره.
درباره کتاب هفت قانون معنوی موفقیت؛ ترکیب جادویی فلسفه شرقی و غربی
دیپاک چوپرا یکی از مشهورترین طرفداران طب شرقی و رویکردهای بهداشت و زندگی در جهان غربه. وی بیش از 80 کتاب نوشته که بسیاری از اونا پرفروش بودن. تا به امروز، هفت قانون معنوی موفقیت پس از گذشت بیش از یک سال هنوز تو لیست پرفروش های NYT (نیویورک تایمز) قرار داره اونم از سال 1994 که کتاب منتشرشده!.
قانون معنوی موفقیت در مورد تلفیق فلسفه شرقی و غربی برای رسیدنبه یه حد میانه از بهترین های هر دو فلسفه است. این اثر با داشتن یه سادگی، نمونه ای عالی از خود درمانیه. تأكيد بر موفقيت و سعادت ممكنه برای بعضي از افراد «معنوی» به نظر نرسه، اما اين همان نكته كتابه که در موردش بحث میشه. اگر در اقتصاد فعالید، باید بتونین ثروت خودتون رو با روحتان آشتی بدین. هفت قانون معنوی، یه کتابچه راهنمای سعادته انسانه، و به همین دلیل که یه اثر برجسته تو روزگار مدرن ما به حساب میاد.
با اینکه منشأ اصلی کتاب از فلسفه ودایی هستش، اما شاهکار کوتاه چوپرا به دلایلی میتونه مدرنیزه کردن همین فلسفه هندی باشه. هفت قانون معنوی از تفکر شرقی و فیزیک کوانتومی غرب ناشی میشه. در واقع، حرف چوپرا فراتر از پول و مادیاته، تا به ما نشون بده که فراوانی و ثروت دقیقاً چی هستن!. شناسایی قوانین تغییرناپذیر موفقیت، چالش بزرگ ادبیات خودیاریه (کمک به خود)، چیزی که چوپرا در کتابش اون رو در هفت اصلآورده.
هدف از کتاب هفت قانون معنوی موفقیت؛ یکی شدن با وحدت جهانی
برای جزئیات و نثر غنی دیپاک چوپرا، این کتاب به شدت قابل ستایشه. ممکنه مدتی طول بکشه تا به فهم اصلی کتاب برسین و شرایط فکری نویسنده رو در کنین. قوانین میتونن اثر انقلابی داشته باشن، در خوانش های بعدی کتاب ممکنه معانی جدیدی تر رودر متن کشف می کنین، علائمی آشنای یک فلسفه کلاسیک!.
از پیام های معنوی این کتاب می توان به دستورالعمل هایی از جنس معنوی – مادی را دریافت کرد. شما کتابی در مورد سعادت رو خواهید خوند و درک خواهید کرد که کتاب در مورد هوش خوب و بی عیب و نقصی جهان بیان میکنه. این اثر قوانین موفقیت رو ارائه میده که مخاطب رو شگفتزده میکنه، زیرا جواب همه پرسش ها شامل حفظ انرژی خوب در اقدامات ما و جدا کردن خود از ثمرات موفقیته. چوپرا غالباً متهم به تبلیغ ارزش های معنوی به عنوان وسیله ای برای ثروتمند شدنه. این درسته، اما مگر صروت چیزی بیرون از معنویته؟. فردی که تو آگاهی از فقر زندگی میکنه، به معنای واقعی در حال تلف کردن زندگی خودشه.
انگیزه اصلی کتاب، وحدت همه چیز در جهانه. گرچه به شدت مربوط به موفقیت میشه، ولی تاحدودی ناشی از قدرت و انرژی نیز هست. با رسیدنبه وحدت و کمال، ما بیشتر هدف جهان رو درک میکنیم و از توهم دور میشیم. این کتاب بر روی پیشرفت شخصی تمرکز داره، یعنی تبدیل ژانر موفقیت به چگونگی دستیابی به یکتایی با اصول معنویت!.
پرسش و پاسخ
کتاب هفت قانون معنوی موفقیت در مورد چیه؟
این کتاب در مورد راه های رسیدنبه موفقیت از طریق انرژی مثبت، توجه به زمان اکنون و به طور کلی تلفیق فلسفه شرق با غربه.
کتاب هفت قانون معنوی موفقیت کی نوشته؟
دیپاک چوپرا، دکتر و نویسنده هندی تبار، این کتاب رو بر پایه تجربه شخصی و مطالعات روانشناختی خودش نوشته.
هفت قانون معنوی موفقیت چیا هستن؟
7 قانون شامل، پتانسیل خاص، پیشکش کردن، کارما، حداقل تلاش، قصد و تمایل، انفصال و دارما هستش.
خلاصه کتاب هفت قانون معنوی موفقیت؛ قوانینی برای شاد زیستن
نویسنده میگه: «قوانینی که تو این کتاب بیانشده، میتونه هر آنچه که میخوایین رو تو زندگیتون بهتون بده.» این قوانین میتونن به شما در تحقق عمیق ترین خواسته هاتون کمک کنن. از این رو ما در زیر به طور خلاصه به 7 قانون معنوی موفقیت اشاره میکنیم:
قانون اول: پتانسیل خالص
او این قانون نویسنده میگه که بعضی ساعات روز رو برای تجربه سکوت اختصاص بدین، مانند اینکه باید 30 دقیقه در صبح در جایی ساکت بنشینین. زمینه پتانسیل خالص، قلمرو سکوت است که همه چیز از آن سرچشمه میگیره. در این حالت از آگاهی خالص، دانش خالص، تعادل کامل، شکست ناپذیری و سعادت رو حس خواهیم کرد. هنگام دستیابی به این قانون، خودممون رو بالاتر و خالص تر تجربه میکنیم و قادر به دیدن بیهودگی و هدر رفتن زندگی از طریق نفس هستیم.
وقتی حجاب نفس فرو میریزه، دانش آشکار میشه و بینش های عالی طبیعی ظهور میکنن. ما میتونیم به مدد پتانسیل خالص در درجه اول از طریق مراقبه و سکوت، سپس با تمرین عدم قضاوت و قدردانی از طبیعت به آن دسترسی پیدا کنیم. هنگامی که شما این زمینه رو میشناسین، همیشه میتونین به اون متوسل شین و از موقعیت ها، احساسات، افراد و چیزها مستقل بشین.
هوش درون هر موجود زنده هست، شما باید طبیعت رو حس کنین، باید غروب آفتاب رو تماشا کنین یا باید بیرون برید و اقیانوس رو ببینید یا عطر گل رو بو کنین، باید طراوت چمن رو احساس کنین، باید خودتون رو با طبیعت ساکت پیوند دهین. باید روز خود رو با گفتنِ این که: «امروز من هر چیزی که اتفاقمیفته قضاوت نمیکنم و در طول روز به خودم یادآوری میکنم که هیچ چیز رو داوری نکنم.» سپر کنید.
قانون دوم: پیشکش کردن
در این بخش از کتاب هفت قانون معنوی موفقیت میخواییم بفهمیم که کل جهان از طریق تبادل پویا عمل میکنه. چوپرا میگه: «پیشکش کردن و دریافت جنبه های مختلف، جریان اصلی انرژی جهانه، از این رو هر زمان که بیرون میرین، در حال تقدیم کردن اون هستین. اون هدیه میتونه یک شاخه گل یا فقط یه دعای ساده باشه.»
فقط به خودتان قول بدید که امروز وقتی بیرون میرم، مطمئناً چیزی رو به کسی که میخوام ببینمش پیشکش کنم، خواه یک لبخد باشه، خواه یک سخن زیبا!. من با این کار باعث افزایش شادی تو زندگی خودم و دیگران میشم. به خودتان قول بدید که امروز که بیرون میرم از طبیعت هدایایی دریافت خواهم کرد، هوای تازه رو حس خواهم کرد، غروب خورشید را تماشا خواهم کرد، همراه پرندگان میشوم و میخونم و به افرادی که از کنارمش گذر میکنن لبخند میزنم.
خواه هدیه ای که میگیرم مادی باشه یا متعلق به طبیعت! همه اون هدایا رو میپذیرم. باید به خودتون قول بدید که با دادنو دریافت با ارزش ترین هدایای زندگی مانند عشق، مراقبت، محبت و ثروت، خویشتن خودتون رو سالم نگهدارین. هر وقت با کسی روبرو میشین با سکوت برای او دعا کنین، ثروت خودتون رو با دعای شادی و خوشبختی به اشتراک بزارید.
قانون سوم: کارما
دیپاک چوپرا در کتاب هفت قانون معنوی موفقیت میگه: «هر عملی باعث ایجاد نیرو و حساسیت میشه که مطمئناً در بعضی از لحظه های زندگی به ما باز میگرده، هر چیزی رو که امروز بکاریم، در آینده درو خواهیم کرد. مثلاً اگر شما کار بدی انجام بدید، نیروی کارما مطمئناً به شما ضربه خواهد زد، اما اگر رفتار مهربانی داشته باشیم و به کسی کمک کنین، کارما با شما مهربان خواهد بود. اگر میوهِ خوشبختی رو به کسی بدین، کارما آن را به ما باز میگردونه؛ از این رو هر تصمیم شما یه انتخاب مهمه.»
همیشه از خودتون بپرسین: «قبل از انجام کاری، فکر کنین که آیا عمل من باعث آسایش دیگران خواهد شد یا ناراحتی اونارو نتیجه میده.» « از این رو همیش تصمیمی رو بگیرین که نه تنها باعث خوشبختی زندگی خودتون بشه، بلکه زندگی دوستان، عزیزان و همه افراد رو هم تحت تأثیر قرار بده. هرگز کاری رو انجام ندین که تأثیر بدی بر کسب بزاره چون کارما به عقب میره و ضعیف میشه.
همیشه نیکی کنین و با دیگران مهربان باشین، زیرا مهربانی به شما کمک میکنه تا شاد باشین. مهربانی شما باعث میشه مردم شما رو باور کرده و ازتون حمایت کنن. هرگز برای دیگران فکر بَد نکنین!. در حقیقت، اگر کارما را درک کنین، میفمین که هر کلمه و هر عملی، یه انرژی خاص رو منتشر کرده وخودش روتو دنیای اطرافش تقویت میکنه. از این رو، فقط انرژی صلح، شادی و عشق رو انتخاب کنین؛ این همان تجربه و بینش شما از جهان خواهد بود.
قانون چهارم: حداقل تلاش
همانطور که ماهیت ماهی شنا کردن و خورشید تابیدن هستش، طبیعت انسان هم اینکه که رویاهاشو با راحتی بیشتر به واقعیت تبدیل کنه. در حقیقت، كمتر عمل كنین و بیشتر انجام بدین!» آیا این جمله، مفهومی انقلابیه یا چیزی دیوانه وار؟ آیا کار سخت، برنامهریزیشده و با تلاش فراوان، اتلاف وقته؟
چوپرا میگه: «هنگامی که اعمال ما با عشق و نه تمایلات نفسانی باشن، انرژی اضافی تولید میشه که میتونه هر چیزی رو ایجاد کنه.»
در مقابل، جستجوی تسلی یافتنبر دیگران یا تلاش برای تأیید اعمال خودمون، انرژی زیادی مصرف میکنه. ما در حال تلاش برای اثبات چیزی هستیم، در حالی که اگر ما از خودمون بالاتر عمل کنیم، ما به سادگی انتخاب میکنیم که چگونه و کجا اثر بخش باشیم و فراوانی رو به وجود بیاریم.
شما فقط باید پذیرش رو تمرین کنید!
چوپرا در این بخش از کتاب میگه: «هوش طبیعت با عشق، محبت و راحتی کار میکنه و وقتی نیروها را با شادی و محبت مهار کنیم، میتونیم با سهولت و بی دردسر موفقیت و خوشبختی خودمون رو رقم بزنیم.»
شما باید پذیرش رو تمرین کنین، یعنی شما باید اوضاع و احوال مردم رو درک کنین. زیرا بعد از دانستن همه این ها، مطمئناً میفهمین لحظه ای که در آن هستیم (لحظه حال) کل جهان از او ساختهشده. از این رو، با لحظه اکنون مبارزه نکنین، این لحظه رو به همان شکلی که هست بپذیرین و در آن غرق شویدن.
با پذیرش اوضاع باید مسئولیت اون رو به عهده بگیرین. در اینجا مسئولیت به معنای سرزنش دیگران نیس، باید بدونید که تو هر مسئله ای فرصت های پنهانی وجود دارن، از این رو باید اونا رو بپذیرین و به چیزی بهتری تغییرش بدین. شما همیشه باید آمادهی درک و شنیدندیدگاه و نظر دیگران باشین. نباید استدلال کنین که ناشی از بی دقتی رفتار شما باشه؛ شما باید در برابر تمام دیدگاه ها رفتاری بازداشته و پذیرای همه باشین.
قانون پنجم: قصد و تمایل
در اینجای کتاب هفت قانون معنوی موفقیت میگه: «این پیچیدهترین قانون و البته جذاب ترین اوناس. در حالی که یه درخت به یه هدف واحد بستهمیشه (ریشهزدن، رشد، فتوسنتز کردن)، هوش سیستم عصبی انسان نیز به ما اجازهمیده تا در واقع ذهن و قوانین طبیعت رو شکل بدیم تا به یه آزادی برسیم. این امر از طریق فرآیند قصد و تمایل اتفاق میفته.»
درحالیکه توجه به چیزی باعث انرژی بخشیدنبه اون و گسترشش میشه، مفهوم «قصد» هم انرژی و اطلاعات را تحریک میکنه. اما چگونه این اتفاق میفته؟ نویسنده از قیاس یه حوضچه اکنون استفاده میکنه. اگر ذهن ما همون حوضچه اکنون باشه، میتونیم سنگریزه ای از قصد داشته باشیم و موج هایی ایجاد کنیم که از طریق فضا و زمان حرکت میکننن. اگر ذهن مانند یه دریا آشفتهباشه، میتونیم یه آسمان خراش رو به درونش پرتاب کنیم. پس از معرفی قصد، میتونیم به قدرت سازماندهی بیکران جهان وابستهبشیم تا اون رو آشکار کنیم؛ ما اجازه میدیم جهان جزئیات رو کنترل کنه.
قبل از اینکه بخوابین و بلافاصله بعد از بلند شدن، اگر اوضاع به همان روشی که میخواستین به نتیجه نرسید، نباید احساس افسردگی کنین، به جای آن باید احساس کنین که کارها شدنی هستن. از این رو، همیشه باید اعتماد و ایمان داشته باشین و همیشه باید به خود یادآوری کنین که در تمام اقدامات خود در مورد آگاهی از لحظه اکنون تمرین میکنین، باید لحظه فعلی رو بپذیرین و اهداف و آروزهای آینده رو بر طبق اون برنامه ریزی کنین.
قانون ششم: انفصال
اگرچه قصدی دارید، باید پیش از بروز آن، دلبستگی خودتون رو به تحقق آن واگذار کنین. ما میتونیم روی یه نکته تمرکز کنیم، اما اگر به یه نتیجه خاص متصل شیم، احتمال عدم وقوع آن باعث ایجاد ترس و ناامنی خواهد شد. به قول چوپرا از کتاب هفت قانون معنوی موفقیت: «فقط از انفصال میشه شادی و خنده رو تجربه کرد. سپس نمادهای ثروت به طور خودجوش و بدون دردسر ایجاد میشن.»
بدون انفصال، ما اسیر ناتوانی، ناامیدی، نیازهای دنیوی، نگرانی های بی اهمیت و چیزای دیگه هستیم. بدون انفصال، احساس میکنیم که مجبوریم مشکلات رو حل کنیم. اما با انفصال، ما آزاد بوده و شاهد راه حل های کاملی هستیم که به طور خودجوش از هرج و مرج پدید میان. انفصال به معنای جدا شدن و کناری گیریه! این قانون به ما یاد میده که از آنچه ذهن ما فکر میکنه باید اتفاق بیفته تا آنچه در حال حاضر وجود داره، باید تمایز قائل شیم.
نویسنده از شما میخواد كه خودتون رو به انفصال متعهد كنین، باید به خودتون و اطرافیانتون اجازه بدین كه آزاد باشن. به هیچ وجه نباید تصمیمات و ایده های خودتون رو به اونا تحمیل كنین. این مسئله مشکل بیشتری ایجاد میکنه، باید خودتون رو متعهد کنین مطابق با انفصال رفتار کنین. انفصال به معنای «جا شدن از هر چیزی که به نتیجه گیری ختم میشه.» نتیجه مهم نیس! شما باید در حوضچه اکنون (زمان حال) غرق شین.
قانون هفتم: دارما
دارما مفهوم باستانیه که در متون هندو و بودایی یافت میشن. این به قوانین اساسی جهان اشاره داره و ایده عمل صحیح را زیرپا میزاه. در کتاب هفت قانون معنوی موفقیت از چوپرا آمدهکه: «صحبت در مورد قانون دارما، به معنای تقویت بسیاری از اصول دیگس.» نکته اصلی اینکه با همه چیز پیرامون خود ارتباط تنگاتنگی پیدا کنین و انرژی اونا رو دریافت کنین. ممکنه تصمیم بگیرین که عشق یا ترس، شادی و نگرانی رو از خودتون ساطع کنین، اما باید بدونید همون انرژی رو به شما باز خواهد گشت.
به عبارت دیگه، پیشکش کردن همان به دست آوردنه!. در اینجا نویسنده میگه: «همه، یعنی هر فردی تو این دنیا در زندگی خودشون به نوعی هدف دارن. اهداف به نوعی هدایای منحصر به فرد برای ارائه به دیگران هستن. وقتی ما مردم این استعداد ویژه منحصر به فرد رو با خدمتی ناشی از عشق مخلوط میکنیم، انرژی مهار ناشدنی رو به آنها ساطع کردیم. اهداف باید به دیگران هدیه بشن، تا ما احساسات خوشبختی رو تجربه کنیم. اینچنین روح ما احساس شادی و شادمانی و احساس پیروزی رو تجربه خواهد کرد و این چیزیه که هدف نهایی هر فردی تو دنیاس.
3 درس مهم از کتاب هفت قانون معنوی موفقیت
چکیده درس هایی که میشه ازین کتاب برداشت کرد به شرح زیر هستند:
درس اول از کتاب 7 قانون معنوی موفقیت
مبارزات خود را بپذیرین، زیرا افرادی که زندگی شما رو دشوار میکنن، به همین دلیل در اینجا هستن
تصور کنین که به مکانی جدید منتقل میشین. آپارتمان ها گران هستن، بنابراین تصمیم میگیرین با یک فردی هم خونه بشین. برای هفته اول، همه چیز عالی پیش میره. اما بعدش دلخوری های کمی به وجود میان و بعد از گذشت دو ماه، شما واقعاً از برخی رفتارهای هم اتاقیتون احساس ناراحتی میکنین.
اما تنها یه راه حل خوب وجود داره، قبول کردن اوضاع و جستجوی درسی که قراره به شما بیاموزه. آیا تاکنون فکر کردین که حتی افراد و رویدادهایی که زندگی شما رو دشوار میکنن ممکنه به دلایلی جلوی شما سبز شدهباشن؟ پذیرش مکان و موقعیتی که در آن هستین و مجبور نبودن برای تحمیل دیدگاه های خود، همان چیزی است که دیپاک چوپرا اون رو بی دفاعی مینامه.
درس دوم: خواسته های خود رو با افکار مثبت بروز کنین
این بدان معناس که شما باید به دنبال روش دیگری برای تحقق رویاهای خودتون باشین. به جای این که با موضوعات منفی کلنجار برین، چرا نیت های مثبت خودتون رو به سمتی هدایتی نمیکنین؟
قدرت تفکر مثبت به یه دلیل ساده کاربردیه، اینکه برنامه های شما میتونن با قرارگرفتن در ذهنیت درست، به خوبی برنامهریزی شون. جهان یه اصل اساسی داره، شما اغلب همان انرژی را که از خود ساطع میکنین، دوباره به دست میارین. شما اگر انرژی منفی بدید، انرژی منفی پس میگیری. شما اگر انرژی مثبت بدید، انرژی مثبت خواهید گرفت.
درس سوم: بگذارید هدف، زندگی شما پیدا کنه، به جای اینکه خودتون دنبالش باشین
از جهان بپرسین که چه کاری میتونین برای آن انجام دهین، نه آنچه میتون اون برای شما انجام بده. سعی نکنین تا به طور ناامیدانه خودتون رو به هدف خاصی گرده بزنین. نگاهی به خودتان بکنین، الان کجا هستین؟ در واقع چه کاری میتونین انجام بدین؟ به کی میتونین کمک کنین؟ از کجا میتونین ارزش ایجاد کنین؟
از کتاب هفت قانون معنوی موفقیت میشه اینو درک کرد که: «هنگامی که هر روز از خواب بیدار میشین و به نظر میرسه انرژی بی پایانی برای انجام کارها دارین، این زمانیه که میدونین اون هدف رو پیدا کردین.»
درباره نویسنده هندی دیپاک چوپرا
در سال 1999 مجله تایم دکتر چوپرا رو به عنوان یكی از 100 نماد برتر و قهرمانان قرن انتخاب كرد. دیپاک چوپرا در سال 1985 موقعیتی موفق و بسیار مورد توجه رو به عنوان رئیس کارکنان بیمارستان یادبود نیو انگلستان در استونهام در ماساچوست بر عهده گرفت تا زندگی خودش وقف گسترش تأثیر و اثربخشی داروهای معمولی کنه. امروزه وی به دلیل محبوبیت در آیورودا، سیستم درمانی باستانی هند و یکی از سریع ترین شکل های درمانی جایگزین در آمریکا، در حوزه بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شد.
دکتر چوپرا با تحقیقات و آموزه های گسترده خود، مهارت های عملی زیادی رو کشف کرد که افراد رو قادر میساخت کنترل زندگی خودشون رو تو دست بگیرن و با افزایش سن، محکم تر و جوان تر بمانن و به داروخانه طبیعی نامحدود بدن دسترسی پیدا کنند.
دکتر چوپرا در حال حاضر به عنوان مدیرعامل و بنیانگذار مرکز سلامتی چوپرا در کالیفرنیا است و در آنجا انقلابی در خرد مشترک در رابطه مهم بین بدن، ذهن ، روح و شفابخش ایجاد کرد. مأموریت وی در مورد «ساختنمعجزات تکنولوژیکی غرب با خرد شرق» محور اصلی کار اونه. زیرا او و همکارانش سمینارها و کارگاه های عمومی رو برگزار میکنن و آموزش هایی رو برای متخصصان مراقبت های بهداشتی در سراسر جهان ارائه میدهن.
برای داشتن ذهنی زیبا و متناسب از همین الان رژیم کتابخواری رو شروع کن.
بسیار عالی
هیچ چیزی نثل افکار ما نمیتونه بهمون آسیب برسه و هیچی مثل افکارمون تو این دنیا نمیتونه حالمونو خوب کنه